Singlarna på Mötesplatsen tycker till om manligt och kvinnligt

Postat i: 

Singel i Sverige

Singlarna på Mötesplatsen tycker till om manligt och kvinnligt

Våra roller som kvinnor och män förändras i takt med att vårt samhälle blir mer jämställt och modernt. Förr skulle mannen vara en riktig karlakarl och kvinnan skulle nöjt hålla sig i hemmet. Nu har en ny generation med män och kvinnor tagit över och könsrollerna utvecklas ständigt. Betyder det att vår syn på vad som är manligt och kvinnligt också har förändrats? Vi bad singlarna på Mötesplatsen svara på vad som definierar manlighet respektive kvinnlighet år 2010.

 

Mest manliga egenskaperna enligt singlar

Den mest manliga egenskapen är att vara trygg enligt en klar majoritet av både män och kvinnor. En man som utstrålar trygghet är en man som kvinnor vill ha och männen vill vara. Oavsett om det gäller emotionell eller ekonomisk trygghet så är detta en manlig egenskap att sträva efter. 19% av alla singlar tycker även att en man ska vara händig och gärna kunna snickra och fixa saker i hemmet. Männen själva tycker att det också är manligt att vara självsäker.

Se hela resultatet från vad singlar tycker är mest manligt

 

Mest kvinnliga egenskaperna enligt singlar

Omtänksamhet är den mest kvinnliga egenskapen enligt 37% av alla singlar. En omtänksam kvinna demonstrerar på ett sätt sina modersinstinkter, genom att visa omtanke för sina nära och kära. Att män tycker om att bli omhändertagna av någon som bryr sig om dem är knappast någon nyhet. Kurviga, kvinnliga former är något som 17% av alla singlar associerar med kvinnlighet. Kvinnor, likt männen, tycker att det också är kvinnligt att vara självsäker.

Läs hela undersökningen om singlar och kvinnlighet

Våra åsikter om vad som är manligt och kvinnligt förändras nog precis som vår uppfattning av könsroller. Men bilden av mannen som en trygg försörjare och kvinnan som en omtänksam moder består. Vad tycker du är de mest manliga respektive kvinnliga egenskaperna? Skriv gärna en kommentar och berätta!