Dejta som singelmamma – våra bästa tips

Postat i: 

Dejtingtips

Dejta som singelmamma – våra bästa tips

Känner du dig aningen ringrostig när det kommer till att dejta? Och hur vet man att man är redo? Och inte minst, vad ska barnen säga? Du kan vara lugn – vi har samlat våra bästa tips till dig som börjar bli sugen på att dejta igen!

Var ärlig. Var öppen med din livssituation tidigt när du dejtar. Då ger du personen som du dejtar möjlighet att ta ställning till om hen är redo att ge sig in i en ny familj eller inte.

Satsa på appdejting. Att appdejta är ofta både billigare och bekvämare än att träffa någon ute. Ladda upp en snygg profilbild på Mötesplatsen och berätta lite kort om dig själv, sen är du igång!

Ha inte skuldkänslor för att du dejtar. Dina barn vill ha en glad mamma, det är det viktigaste.

Du är värd lite lyx! Se dejterna som en möjlighet att komma bort från tråkig vardagsmat för en kväll. En chans att göra allt det där som är svårt att göra tillsammans med barnen.

Visa inte bilder på barnen det första du gör. Eller försök åtminstone att låta bli. Kom ihåg att de flesta är likgiltiga inför barn som de aldrig har träffat.

Ha inte för höga förväntningar. Försök att hålla nere förväntningarna när du dejtar, klickar ni så klickar ni. I värsta fall blir det en rolig historia att berätta för dina vänner efteråt.

Vänta med att presentera barnen. Att hålla barnen utanför en ny och ännu osäker relation minskar risken för att de senare hamnar i en situation där de känner sig besvikna eller avvisade. När du märker att relationen börjar bli seriös kan du introducera barnen för din nya kärlek. Ha tålamod och sätt alltid barnens välmående i första hand!

Glöm inte att ha kul! Ta det inte för seriöst och glöm inte bort att ha kul på vägen. Du har inget att förlora – men allt att vinna!