Laga mat till dejten – några härliga recept

Postat i: 

Dejtingtips

Laga mat till dejten – några härliga recept

Få saker imponerar så mycket som när någon visar sina skills i köket. Dags att bjuda hem din dejt på romantisk middag! Vi guider dig och tipsar om några recept som garanterat kommer att funka.

Du ska bjuda hem din dejt på middag och såklart vill du ju att allt ska bli perfekt. Men vad lagar man för mat till sin käraste egentligen?

Vårt bästa tips är att anpassa matlagningen efter din förmåga. Gör det inte för komplicerat, utan välj mat och dryck som de flesta gillar. Pizza med ett gott italienskt rödvin, plockmat med ett mousserande vin eller varför inte en fräsch sallad med ett iskallt rosévin? Det viktigaste är att ta reda på om din dejt är allergisk mot något eller om hen har några särskilda preferenser. Det är en omtänksam gest som definitivt kommer att uppskattas.

Här kommer några recept som alltid brukar funka och som de flesta fixar att laga:

❤️ Krämig oxfilépasta. Så gott, enkel och romantiskt. Missa inte att garnera med färska kryddor!

❤️ Till veganen – vegocarbonara. Med ett gott rödvin till kommer detta bli succé!

❤️ Löjromspizza. Pizza funkar alltid och denna variant känns lite extra lyxig!

❤️ Mannerströms räksoppa. Om du säger att du gjort fonden själv kommer du samla många pluspoäng… Glöm inte att servera tillsammans med ett riktigt gott surdegsbröd.

Tre bra samtalsämnen under dejten:

  • Mat – Väldigt lämpligt och enkelt! Men faktum är att det kan öppna upp för både roliga och intressanta samtalsämnen ni kan spinna vidare på. Bjuder någon av er på mat, prata då om ert matlagningsintresse eller favoritmaten. Konstiga saker ni ätit kan också bjuda in till skratt, berätta om den gången du beställde in kaviar men fick in kamel eller den gången du smakade på insekter under din backpackingresa i Asien.
  • Resor – Berätta om en fantastisk resa du varit på eller en resa du planerar att göra. Har du inte rest så mycket så är det ingen fara, dela med dig av dina resedrömmar eller den där roadtrippen till Västerås som inte alls blev som du tänkt dig.
  • Din dejt – Det kanske låter självklart, men passa på att ge din dejt lite extra uppmärksamhet. Ställ mycket frågor och visa intresse för honom/henne, det kommer garanterat att uppskattas.

 

Ha det så mysigt önskar vi på Mötesplatsen! ❤️❤️❤️