Maten du ska äta INNAN dejten

Postat i: 

Dejtingtips

Maten du ska äta INNAN dejten

Vill du maxa chanserna till en lyckad dejt? Då är det mycket att tänka på – både på in- och utsidan. Brittiska Daily Mail har samlat några saker som du bör äta innan en romantisk afton för att insidan ska må så bra som möjligt…

Vad ska vi prata om? Klänning eller jeans? Det är mycket att tänka på innan en dejt och ibland kan det bli riktigt nervöst… För att stilla nerverna har Daily Mail satt ihop en lista på förslag på mat som man bör äta INNAN dejten:

1. Nötter – för att stressa ner
Stress kan förvärras av fel kost. Det bästa du kan göra är att hålla dig till snacks som inte höjer ditt blodsocker för snabbt. Bra exempel är mandlar, hasselnötter och macadamianötter. De innehåller protein, goda fetter och magnesium som kan verka lugnande på nerverna.

2. Grönsaker – för en trevlig andedräkt
En frisk och fräsch andedräkt är att föredra när det är dags för dejt. Grönsaker är inte bara nyttigt utan kan även hjälpa dig med andedräkten, särskilt de som har tuggmotstånd.
Morötter, äpplen och selleri skrapar bort plack från tungan och boostar salivproduktionen.
Enligt Daily Mails expert är uttorkning en vanlig orsak bakom dålig andedräkt så se till att dricka mycket vatten.

3. Lax – för en hälsosam mage
När du är nervös blir det lätt några glas för mycket för att lugna nerverna. Då gäller det att vara förberedd. Hälsosamma fetter, som du exempelvis hittar i lax och olivolja, skyddar magen och gör att alkoholen absorberas långsammare. Det minskar dessutom irritationen i magen.

4. Baljväxter – för att undvika uppblåst mage
Lider du av uppblåst mage är det sannolikt på grund av kosten. Och det vill man förstås gärna slippa när man ska på dejt. Daily Mails expert menar att baljväxter är alldeles utmärkt för att motverka detta. Protein av den här typen saktar ner matsmältningen, vilket gör det lättare för magen att hantera.

5. Mörk choklad – för humöret
Mörk choklad är bra för mycket – bland annat höjer det ditt humör. Detta tack vare signalsubstansen serotonin. Choklad ökar nivåerna, vilket påverkar ditt humör på ett positivt sätt.