Över 50 procent utsatta för otrohet

Postat i: 

Dejtingtips

Över 50 procent utsatta för otrohet

Över 50 procent av Sveriges singlar uppger i en färsk undersökning på Mötesplatsen att de har blivit utsatta för otrohet. Vi ger dig tipsen på hur du går vidare och börjar tro på kärleken igen.

Otrohet handlar om brutna löften och svek mot den som förväntas stå en allra närmast. Det är en stor sorg att bli utsatt för detta och om man väljer att gå vidare och lämna sin partner gäller det att på nytt börja bygga upp tron på kärleken igen.

– Om det kan vara till någon tröst så är man inte ensam. 55 procent av de svenska singlarna uppger i en färsk undersökning att de någon gång blivit utsatta för otrohet varav 10 procent även uppger att de själva har varit otrogna, säger Emma Bengtsson, marknadsansvarig på Mötesplatsen, en av Nordens största och äldsta dejtingsajter, med runt 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge.

 Mötesplatsens relationsexpert Andreas Løes Narum.

Mötesplatsens relationsexpert Andreas Løes Narum.

Dags att gå vidare

När det är dags att söka sig en ny partner är det lätt att bli svartsjuk om man tidigare fått sitt förtroende stukat.
– Det tar på krafterna att gå omkring och vara rädd, det är starka tankar. Jag tycker absolut att man ska berätta för sin nya partner om sin rädsla för otrohet. Personen i fråga kan då gå några betryggande ord, säger Mötesplatsens relationsexpert Andreas Løes Narum.

Sedan gäller det att bestämma sig för att lita på sin nya partner. Lättare sagt än gjort – men man måste försöka tänka på om den personen som gör dig svartsjuk nu – har han eller hon gett dig en anledning att inte lita på honom/henne? Om inte – måste du sluta utgå från det värsta och istället bestämma dig för att lita på personen ifråga. Annars är risken stor att relationen tar slut på ett sätt som du inte vill – helt i onödan.

Matchningstest

Genom att använda Mötesplatsens matchningstjänst ökar man sina chanser till ett längre och lyckligare förhållande. Om man vet med sig att man är väldigt svartsjuk så matchas man exempelvis med potentiella partners som passar denna egenskap bättre.

– Om man är mycket svartsjuk så bör man kanske inte vara tillsammans med en flörtig och supersocial person som älskar att hänga på krogen. Då kan man istället satsa på en lugnare personlighet som gillar att vara mycket tillsammans med dig, avslutar Andreas Løes Narum.