Sveriges sexigaste yrken

Postat i: 

Dejtingtips

Sveriges sexigaste yrken

Sveriges sexigaste yrken är korade! Kanske har det med Arga Snickaren och nutida inredningsboom att göra – händiga karlar som kan fixa hemma. Hur som helst är snickare det sexigaste yrket enligt Sveriges singelkvinnor. Killarna vill helst ha en vårdande sjuksköterska.

Funderar du på att byta karriärsbana? Om det är viktigt för dig att vara het på singelmarknaden kanske det är snickare du ska satsa på. I alla fall om du är man.

I en ny undersökning, gjord på Mötesplatsen, en av Nordens största dejtingsajter med mer än 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge, väljer de svenska kvinnorna snickare som det sexigaste yrket.
– Vem vet, kanske drömmer många kvinnor om en man som kan fixa hemma och förverkliga alla inredningsdrömmar, säger Emma Bengtsson, marknadsansvarig på Mötesplatsen.

Näst sexigast enligt kvinnorna är en räddande brandman eller polis. Lärare verkar dock inte vara lika hett – endast 2 procent tyckte att denna yrkesgrupp var sexig.

Sjukhusmiljön verkar locka de svenska singelkillarna.

Sjukhusmiljön verkar locka de svenska singelkillarna.

Sveriges sexigaste yrken - enligt killarna

Sjukhusmiljön verkar locka de svenska singelkillarna. Hela 34 procent valde sjuksköterska som det sexigaste yrket, tätt följt av en flygvärdinna

– Båda klassiska yrken och inget särskilt oväntat resultat. Det sägs ju att vägen till en mans hjärta går via magen men det verkar inte stämma då kock hamnade längst ned på killarnas lista, säger Emma Bengtsson.

Kort kan man även konstatera att sexigheten inte har att göra med hur välavlönad man är. Snarare går singlarna igång på vårdande och händiga egenskaper.
– En vass och välbetald advokat hamnade en bit ner på listan hos både männen och kvinnorna, avslutar Emma Bengtsson.

Sexigaste yrkesgrupperna enligt män:
1. Sjuksköterska (34%)
2. Flygvärdinna (24%)
3. Bonde (8%)
4. Polis och lärare (7%)
5. Advokat (6%)
6. Läkare (5%)
7. Snickare (4%)
8. Brandman/kvinna (3%)
9. Kock (2%)

Sexigaste yrkesgrupperna enligt kvinnor:
1. Snickare (34%)
2. Brandman och polis (19%)
3. Läkare (11%)
4. Advokat (6%)
5. Bonde (5%)
6. Kock (4%)
7. Lärare, sjuksköterska och flygvärd (2%)

 

 

(5533 svenska singlar har deltagit i undersökningen)