Få en attraktiv profilsida

Postat i: 

Nätdejting

Få en attraktiv profilsida

En bra profilsida är snygg, välformulerad och personlig på rätt sätt. Dessutom är den ofta avgörande om du vill maxa dina chanser till kärlek. Här har vi samlat våra bästa tips kring hur du boostar din profilsida.

10 tips på hur du skriver en bra profiltext:

1. Var personlig och specifik. Skriv en kort och kärnfull presentation där du skriver mest om dig själv och inte om den du söker. Tycker du om att resa så berätta kort om ditt favorit-resmål.

2. Var inte gnällig. Även om livet farit fram hårt med dig så försök att hålla din text positiv. Ha glimten i ögat och var inte alltför generaliserande.

3. Väck intresse snabbt. Precis som i en artikel måste man snabbt väcka ett intresse, men sedan inte avslöja allt. Tanken är att du ska få dina besökare att bli nyfikna på dig.

4. Ta hjälp! Vi vet att det inte är särskilt lätt att ”marknadsföra” sig själv. Har du möjlighet – ta gärna hjälp av en kompis eller familjemedlem.

5. Gör grundjobbet ordentligt. Fyll i de fasta inställningar som finns kopplade till din profil. Många använder sig av dem när de söker på Mötesplatsen.

6. Var ärlig. Skriv gärna om dina positiva egenskaper men glöm inte bort att du måste kunna leva upp till det också. Samtidigt behöver du inte vara brutalt ärlig.

7. Inspireras av andra! Läs andras profiler och se vad de skriver i sin presentation. Ta reda på vad det är som fångar ditt intresse och vad som gör att en presentation sticker ut. Undvik däremot de inledningar som andra använder ofta.

8. Hamna inte i klysch-fällan. Försök komma på något mer än att du gillar ”mysiga hemmakvällar” och ”att fånga dagen”. Kom på något som göra att du sticker ut och som kan vara inledning till en diskussion.

9. Uppmana till kontakt! En bra avslutning är minst lika viktigt som inledningen. Kanske en fråga till dina besökare eller en charmig uppmaning till kontakt.

10. Kolla upp stavningen på profilsidan. För många är en rättstavad presentation A och O för att de ska ta kontakt. Gör en stavningskontroll på din profiltext innan du lägger ut.

Var noggrann när du väljer profilbild. Här är några exempel på bra och dåliga profilbilder.

Var noggrann när du väljer profilbild. Här är några exempel på bra och dåliga profilbilder.

En bra profilsida har en bra bild

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Så sant, så sant, menar vi på Mötesplatsen. Profiler med bild får ofta upp till 15 gånger mer besök. Detta är våra främsta tips för en lyckad profilbild:

  • Använd en nytagen bild.
  • Välj en bild som du tycker visar vem du är.
  • Välj en tydlig ansiktsbild som profilbild och gärna helkroppsbilder i olika situationer i ditt galleri.
  • Det som singlarna lägger märke till först är ögonen, så ta en bild där man får se in i dina vackra ögon!
  • Tänk på ljuset och skärpan i bilden. Mörka och suddiga bilder får inte mycket uppmärksamhet.
  • Ha en stillsam bakgrund. Uppmärksamheten riktas allra enklast mot dig om du står framför en neutral bakgrund. Oordning eller för mycket som händer i bakgrunden kan vara förvirrande.
  • Tänk på vinkeln. Att ta en bild underifrån blir sällan särskilt lyckat.
  • Undersökningar visar att vi har lättare att ta kontakt med glada personer. Så bjud singlarna på ett leende! 🙂

Vill du även ha tips på hur man tar kontakt? Läs mer här.