Så vågar du börja dejta igen

Postat i: 

Dejtingtips

Så vågar du börja dejta igen

Känns det läskigt att börja dejta igen? Har du kanske också drabbats av den internationella ”sjukan” FODA (Fear of Dating Again)? Du är inte ensam! Men lugn, vi på Mötesplatsen finns här för dig och ser till att du kommer igång på bästa sätt. Det kommer bli härligt! ❤️

Väldigt många har valt att endast dejta digitalt under pandemin och vissa har lagt swipandet helt på hyllan. Sedan har vi ett helt gäng som har valt att separera under det senaste året och är nya på singelmarknaden…

Oavsett vilken situation du är i så förstår vi om det känns läskigt att börja möta nya människor IRL. Man är ju minst sagt lite… ringrostig! Just därför har vi samlat våra absolut bästa ”kom-igång”-tips!

Börja dejta igen – våra bästa tips:

  • Planera och sätt mål. Det är lätt att stanna kvar i gamla mönster och bara fortsätta skriva med de singlar som du har kontakt med. Men gör en plan hur du ska ta dig ur mysbyxorna och den sköna soffan… Bestäm dig kanske för att ha som mål att komma iväg på minst två dejter nästa månad.  Sedan kan du succesivt öka.
  • Våga ta första steget. Många känner samma som du och tycker det känns svårt att börja dejta IRL igen. Underlätta och våga vara den som tar första steget!
  •  Krångla inte till det. Du behöver ju inte börja med en femrätters middag med levande ljus första dejten… Sänk ribban och krångla inte till det. En snabb lunch på stan eller promenad efter jobbet räcker gott!
  • Ta till vara på höstromantiken. En del vill fortfarande träffas utomhus, i alla fall till en början. Som tur är finns det mycket härligt att hitta på under hösten. Plocka svamp, vandra bland höstlöven, åk på skördefest, besök ett gårdscafé, fixa en picknick eller sätt er på en uteservering med värmelampor. Hösten är superromantisk!
  • Boosta med ny profilbild. Nu när man ska börja visa sig för folk igen är det många som börjar se över sin garderob, besöka frissan och jobba bort hemma-looken (foppatofflor, pyjamasbyxor och den noppiga men ack så mjuka favvotröjan)… Varför inte piffa upp din profil med en ny härlig höstbild på dig själv?
  • Ha kul! Vi behöver mötas igen och DU kommer må bra av att börja dejta igen, vi lovar! Vi är inte gjorda för att sitta ensamma. Just nu är det fler än någonsin som längtar efter någon att mysa med i vinter. Våga kom igång, ha kul och NJUT över att få livet tillbaka!