Så får du relationen att hålla

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Så får du relationen att hålla

Vill du också ha ett seriöst förhållande som håller i längden? Då finns det en hel del att tänka på. Vi på Mötesplatsen har samlat våra bästa tips för att din nästa relation ska vara livet ut.

❤️ När du letar efter en livspartner (och inte snabba flörtar) – se då till att vara tydlig med det. Berätta i din profil vad du söker efter så att det inte blir några missförstånd. Se också till att befinna dig på en plats som inte uppmuntrar till snabba förbindelser. På Mötesplatsen letar de allra flesta efter en seriös relation – någon att komma hem till.

❤️ Prata mycket. Det finns ett samband mellan god kommunikation och kärlek som varar.

❤️ Bråka med värme. Ja, man får vara osams. Och man kan gnälla på varandra. Det som verkligen räknas är om det uppvägs av positiva känslor – humor och värme. Försök att inte använda hårda, kategoriserande ord om din partner.

❤️ Acceptera olikheter. Många konflikter i förhållanden går inte att lösa permanent. Det handlar om osämja som har sin grund i att man har olika personligheter. Till exempel om han vill ut och träffa folk och hon föredrar att mysa hemma. Eller om han blir stressad av att ha mycket att göra och hon blir galen om det inte händer något. De par som accepterar varandras olikheter och hittar strategier för att förhålla sig till dem blir ofta lyckligare tillsammans.

❤️ Satsa på vardagsromantik. Håll romantiken och kärleken levande genom att då och då överraska din partner med något extra snällt. Köp en liten present, bjud på favoritfrukosten eller skicka ett gulligt sms. Små sakar som gör stor skillnad.

❤️  Var snälla och ödmjuka mot varandra. När ni varit tillsammans ett tag är ni förmodligen väldigt bekväma i varandras sällskap. Då kanske ni också har tappat lite av det artiga bemötande ni hade mot varandra i början. Du behöver inte överdriva, det räcker med ett tack när din partner har fixat disken eller tvättat bilen. Säg något snällt när du ser att han eller hon anstränger sig, det uppskattas garanterat.

❤️ Var varandras bästa vänner.  Nyckeln till en nära kärleksrelation är att också vara vänner. När den första förälskelsen och attraktionen avtar måste man fördjupa förhållandet och komma varandra nära, inte bara fysiskt. Par som gör meningsfulla saker tillsammans och som inte slutar vara nyfikna på varandra får en starkare relation.