Sommar = picknicktider!

Postat i: 

Dejtingtips

Sommar = picknicktider!

Finns det något mysigare än en picknickdejt på sommaren?

Ljumma sommardagar är som gjorda för att smita iväg till grönska och lövskugga i närmsta park. Det behöver inte vara så komplicerat – med några enkla manövrar kan du bjuda in till en riktig drömdejt.

Tänk på följande:

Val av plats. Väl gärna ett ställe där ni kan få lite skugga, solsting gör ingen glad och det är inte så kul och sitta och kladda med solskydd när man ska äta. Har du möjlighet att arrangera picknickdejten i närheten av en sjö, älv eller hav är det ett stort plus. Vatten är romantiskt. Vädersäkra din plan genom att välja ett ställe som har ett alternativ med tak, eller ta med ett stort paraply – om ni är de enda två som sitter kvar i gräset under ett gemensamt paraply medan alla andra springer sin väg, så kommer till och med den lokala parken bli den mest romantiska platsen någonsin.

Maten. Skippa svettiga ostmackor och färdiga pastasallader. Till picknick passar i allmänhet plockmat och mat som går att äta med händerna, men det kan även vara trevligt att äta sådant som kräver bestick. Undvik bara sådant som är svårt att äta utan att sitta ned vid ett bord. Den kan vara en ostbricka, paj, ett gott bröd och ett vin. Och varför inte skivad frukt eller något annat sött till efterrätt.

Detaljerna. Markera er utvalda plats med en väl tilltagen filt. Kanske varsin huvudkudde? Det kan också vara värt att ta med riktiga glas istället för plastglas eller PET-flaskor. Det förhöjer lyxkänslan rejält. Glöm inte heller en plastpåse för skräpet. En annan detalj som kan göra mycket för stämningen är att förbereda den perfekta spellistan i din telefon.

Hjärtligt lycka till!