10 enkla sätt att bli mer positiv

Postat i: 

Kärlek & Relationer

10 enkla sätt att bli mer positiv

Livet går upp och ner och mycket handlar om hur vi förhåller oss till med- och motgångarna. Som singel kan man lätt hamna i ”åh-vad-det-är-synd-om-ensamma-mig”– och ”jag-kommer-aldrig träffa-någon”-tankarna… Därför ger vi dig idag 10 konkreta tips på hur du blir mer positiv. HURRA vad bra! 🙂

I varje situation som uppstår kan vi välja hur vi ska tolka den. För att hjälpa oss själva på traven kan vi ställa oss frågan: ”Är det värt att lägga en massa negativ energi på det här?” I de flesta fall blir nog svaret nej.

Den som väljer att se på livet från den ljusa sidan har en förmåga att nosa upp det positiva i tillvaron, och undviker på så sätt den stress och press som kan uppstå om man fastnar i negativa tankebanor.

Positiva tankar drar i gång vårt belöningssystem och frigör lyckohormonet dopamin. Och det bästa av allt: Det är aldrig för sent att förändra sitt tankesätt! Hjärnan är förändringsbenägen och kan lära sig nya saker hela livet.

10 tips till ett positivare liv:

1. Gå ut! Att vara ute i naturen gör gott. Man blir gladare och livet blir genast lite enklare. Testa!

2. Testa ”Döden, döden-metoden!” Varje dag pratade Astrid Lindgren med sin syster i telefon. De började alltid sitt samtal med orden ”Döden, döden” för att liksom ha det avklarat, sedan pratade de om andra saker. Självklart får man vara ledsen och prata om sådant som är jobbigt, men testa att tidsbegränsa ”eländet”. Avsätt 10 minuter varje dag då du tänker och pratar om något bekymmer – försök sedan fokusera på ljusglimtarna.

3. Lista allt bra! Gör en lista på allt som är härligt i ditt liv! Få ihop minst 20 saker. Sätt listan på kylskåpet och läs den varje dag.

4. Se ”Feel-good”-filmer. Välj bort eländet i världen så gott det går. Se glada filmer och välj att läsa de positiva nyheterna i tidningen.

5. Läs om Par som träffats på nätet. Genom att läsa om andra par som träffat sin partner på Mötesplatsen så får du en tydlig målbild och blir inspirerad. Dessutom kommer du förmodligen kunna se ett mönster i att det var ”just när var jag på väg att ge upp som det plötsligt hände…”.

6. Lev din dröm! Det är vad du har gjort och hur du har varit, inte vad du äger, som betyder något. Ta bort saker som förhindrar dig att leva ditt liv som du verkligen vill leva det. Jaga efter dina drömmar innan det är försent.

7. Fejka dig till lycka. Det går att lura hjärnan att du är lycklig. Föreställ dig att du ska på en anställningsintervju som du är väldigt nervös inför. Intala dig själv att du kommer att få jobbet och gå till intervjun med den lyckliga känslan – det kommer att göra dig mycket mer avslappnad. Helt enkelt: Tänk positivt och leta rätt på godsakerna om du hamnar i en tuff situation. Genom att göra det kan du skapa en känsla av glädje. Du kanske till och med kan skapa egna mantran som lugnar ner dig!

8. Välj rätt vänner. Se över ditt umgänge. Vilka gör dig glad och energifylld? Umgås mer med dem och välj bort gnällspikarna!

9. Slösa med komplimanger. Att ge ÄR faktiskt mycket roligare än att få. Skäm bort de som du tycker om. Det behöver inte vara stort, även den minsta sak kan göra stor inverkan i en annan persons liv – och du får en positiv känsla på köpet. När du nätdejtar – se till att slösa med komplimanger (men låt dem inte bara handla om utseende…) och håll dig positiv. Att vara negativ och söka empati upplevs sällan som attraktivt.

10. Lär dig meditera. Meditation är en av de mest effektiva sätten att öka din positivitet. Genom meditation kan du lära dig att släppa negativa känslor som håller dig tillbaka. Gå en meditationskurs eller läs en bok om meditation och sätt igång redan idag.