6 av 10 vill ha delad ekonomi

Postat i: 

Kärlek & Relationer

6 av 10 vill ha delad ekonomi

6 av 10 singlar på Mötesplatsen vill ha delad ekonomi i sitt nästa förhållande.

Pengar kan lätt leda till konflikter och osämja i relationer. Är delad eller gemensam ekonomi den bästa lösningen? När Mötesplatsen frågade sina medlemmar svarade 60% att de helst ville ha en delad ekonomi i sitt nästa förhållande. Flest kvinnor vill ha delad ekonomi (67% –  55% av männen).

Ekonomi känns kanske inte som det mest sexiga ämnet att tänka på i början av en relation men vi på Mötesplatsen rekommenderar ändå att man inte väntar alltför länge innan man sätter sig ner och klurar på hur man ska planera ekonomin i sitt förhållande. Det är många par som drar sig för detta och tyvärr kan oviljan eller olusten att prata ekonomi ofta leda till problem. Många relationer kan därför få stora problem på grund av att det ekonomiska samspelet inte fungerar eller inte finns över huvudtaget.

Diskutera gärna dessa olika sätt att hantera ekonomin:

1. Helt gemensam ekonomi. Detta innebär helt enkelt att man disponerar alla pengar gemensamt. Din partners pengar är lika mycket dina pengar och tvärtom.
2. Delvis gemensam ekonomi. Att ni slår ihop era pengar och betalar alla fasta räkningar och löpande utgifter och därefter delar lika på resten av pengarna.
3. Delad ekonomi. Det kan innebära att man har helt delad ekonomi eller att man har endast har gemensam ekonomi för vissa fasta utgifter såsom hyra, räkningar mat eller lån.
4. Proportionerligt delad ekonomi. Att ni betalar för alla gemensamma utgifter tillsammans men den som tjänar mer betalar mer.

Vilket som passar er bäst, det vet bara ni.

Lycka till!