Singelpepp för dåliga dagar…

Postat i: 

Singel i Sverige

Singelpepp för dåliga dagar…

Alla har vi bra och mindre bra dagar. Som singel kan det ibland vara svårt att slå ifrån sig känslan av att hela ens liv bara går ut på att leta efter den perfekta partnern…

Påminn dig då gärna om följande saker:

1. Bättre att vara singel, än att vara med någon som inte är rätt. Det är hundra gånger bättre att vara singel än att vara med någon som inte är rätt. Paniken över att vara singel är ingenting mot paniken över att ha stadgat sig med fel person. Bättre då att vänta X antal månader eller år på ”den rätte”, än att sitta där med hus och kanske barn med någon som är helt fel.

2. För varje förhållande kommer du närmre målet… Så, du har haft en massa dåliga/destruktiva/trista/påfrestande kärleksrelationer förut? Det behöver inte hända igen, inte alls faktiskt. Och förhoppningsvis har vi lärt oss mer om vad vi själva vill ha och faktiskt mår bra av i ett förhållande – så att vi i ett tidigare skede kan välja bort de personer som är dåliga för oss.

3. Du har ju valt att vara singel… Vi kan alla bli ihop med någon. Jo, någon kan vi faktiskt bli ihop med redan denna vecka. Om vi släpper alla krav det vill säga. Och det blir troligtvis inte så bra i det långa loppet.

4. Släpp drömbilden. Du måste sluta jämföra folk du träffar eller dejtar med en idealbild. En fantasi som antagligen bottnar i någon gammal kärlek från det förflutna, någon vi inte fick helt och hållet, och som därför kan fortsätta vara just ett ideal. Dags att glömma det, för risken är stor att din nästa kärlek inte kommer vara ett dugg lik den gamla.

5. Njut av denna tid i livet! Kan låta klyschigt men försök ändå ha detta ”mindset”. Påminn dig om hur fri du är och vad kul det är att dejta med alla härliga på Mötesplatsen. Även om du inte hittar ditt livs kärlek direkt, så är det alltid trevligt att träffa nya människor, eller hur? Dessutom – när man har ett lite mer avslappnat förhållningssätt till sitt singelliv – det är ofta då man upplevs som mest attraktiv…

All kärlek till dig!