Att presentera en ny kärlek för barnen

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Att presentera en ny kärlek för barnen

Har du en ny kärlek på gång efter separationen? Grattis! Vi förstår om du är taggad att presentera din nya partner för dina barn. Men glöm inte att skynda långsamt har många fördelar…

Det kan vara svårt att hålla huvudet kallt då man efter en jobbig skilsmässa hittar en ny kärlek. Man vill visa sin lycka för hela världen och är ivrig över att presentera partnern för sina barn. När, och hur detta ska ske, är olika och skiljer sig bland annat beroendes på hur gamla dina barn är. Grundregeln är dock att ta det försiktigt och i barnens takt.

Tips och saker att tänka på:

⬛️ Ha inte för bråttom. Den iver som de vuxna känner, delar sällan barnen.

⬛️ Berätta om din nya partner för barnen innan de träffas. På det sättet hinner de vänja sig vid tanken på att det finns en ny kärlek i ditt liv.

⬛️ Visa att dina barn fortfarande kommer i första rummet. Barn med frånskilda föräldrar kan vara oroliga för att bli övergivna och rädda för att en ny person kommer att stjäla uppmärksamheten från dem.

⬛️ Se till att mötet mellan din nya partner och dina barn är så avslappnat som möjligt. Presentera dem till exempel bland andra människor, på en restaurang eller under en promenad då ni har tid att prata.

⬛️ Det kanske viktigaste. ❤️ Var säker på att du är ute efter ett långvarigt förhållande med din partner. Det vore orättvist och förvirrande att presentera nya personer för dina barn varje månad.