Checklista: Från flirt till seriöst förhållande

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Checklista: Från flirt till seriöst förhållande

Sommaren är slut och kanske har du haft en liten ”sommarkatt” – alltså en tillfällig flirt.
Var det så att ni samlade på er fina minnen under sommaren och du funderar lite över om du ska behålla ”katten” eller inte…?

Denna tid brukar känslorna blandas med viljan att köra igång en nystart i kombination med en viss vånda över att sommaren är förbi…

Har du träffat någon i sommar och funderar om det kanske trots allt kan leda till ett stabilt förhållande, med allt vad det innebär för vardagen?

Kika på vår checklista – förhoppningsvis kan den hjälpa dig att fatta rätt beslut…

Checklista:

  • Passar den du dejtar in i din vardag? Fungerar personen i andra sammanhang i din vardag, exempelvis med fritidsintressen, barn och vänner?
  • Hur funkar kommunikationen när ni är oense? Bra kommunikation är oerhört viktigt om det ska fungera i längden. Om ni har hittat ett bra sätt för att lösa små problem i er relation, så är chanserna större att ni även kan lösa större bekymmer. Alla relationer kräver att man kan prata, lyssna och kompromissa.
  • Den första som får veta? När det hänt något kul/jobbigt/spännande är flirten den första person som du vill berätta det för…
  • Har ni kul ihop? Skrattar ni mycket och känner er avslappnade tillsammans? Att bara må gott när dejten är närvarande är ett bra tecken.
  • Har du slutat spana efter andra? Du är inte längre intresserad av den där snyggingen  på jobbet, eller han/hon på tåget som ler mot dig hela tiden. När du tänker på dejten känns det rätt och du vet att du har hittat någon som verkligen är speciellt.
  • Pirrar det i magen? Yes!  Bra. Då kan det mycket väl vara värt att utforska vidare…