Dejta efter en skilsmässa – bästa tipsen

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Dejta efter en skilsmässa – bästa tipsen

Dejta efter en skilsmässa kan kännas både konstigt, pirrigt och ovant.

En skilsmässa eller separation är aldrig rolig och det kan ta tid för hjärtat att läka efter ett uppbrott. Men livet måste gå vidare och då är bara frågan när och hur?

– Det är oerhört individuellt när man är redo att ge sig ut i dejtingdjungeln igen. Man kan inte säga någon exakt tid. Vissa är redo samma dag som personen som man skiljer sig från går ut genom dörren, men de flesta behöver tid att sörja, säger Mötesplatsens relationsexpert Andreas Løes Narum.

Ofta märker man på den egna lusten när det är dags. Alla har vi ett behov av kärlek och närhet, men det är oerhört individuellt när lusten kommer tillbaka.
– Ibland kanske man är för tidigt ute med att börja dejta och så upptäcker man att detta känns helt fel. Det är bara du själv som vet när det känns rätt, säger Andreas Løes Narum.

Ska man vara öppen om sitt förflutna och berätta om vad som gick fel i den förra relationen när man börjar träffa nya?
– Ja, ärlighet varar alltid längst. Däremot bör man passa sig för att älta sitt förflutna. Försök vara positiv och intressera dig för personen som du dejtar.

Mötesplatsen relationsexpert Andreas Løes Narum tipsar om hur du går vidare efter en skilsmässa.

Mötesplatsen relationsexpert Andreas Løes Narum tipsar om hur du går vidare efter en skilsmässa.

Dejta efter skilsmässa - om barn är inblandade

Om det finns barn iblandade är det oerhört viktigt att man tänker sig för när det är dags att börja dejta nya.

– Det är en stor skillnad. För barn är det alltid en sorg att mista sin mamma och pappa tillsammans. När man väl har kommit så långt att man har träffat en ny partner gäller det verkligen att tänka sig för innan man presenterar personen för sina barn. Då ska det kännas riktigt seriöst och långvarigt, menar Andreas Løes Narum.

Är du redo att börja dejta? Här får du bästa tipsen hur du kommer igång tryggt och säkert.