Dejta i mogen ålder – alla fördelar

Postat i: 

Nätdejting

Dejta i mogen ålder – alla fördelar

Behöver du argument för att övertyga din mamma eller pappa att våga prova på nätdejting? Eller är du själv en singel i mogen ålder som funderar på att bli medlem på Mötesplatsen? Oavsett – vi har samlat argumenten du behöver!

Om din förälder – eller du – bara haft en lång relation så är det helt förståeligt om man inte riktigt vet vilken typ av person man letar efter nu. Troligtvis har bilden av en drömpartner förändrats med åren – från att ha någon att bilda familj med – till någon som tillfredsställer ens egna behov och intressen. De flesta singlarna i mogen ålder befinner sig i samma tankebanor, vilket gör det lätt att hitta personer som man kan ha ett givande utbyte med.

Dejta i mogen ålder – fördelar:

Man har mer livserfarenhet och mycket att prata om. Risken för pinsamma tystnader är ganska liten. I mogen ålder har man mycket tankar och erfarenheter från livet, vilket gör det lätt att starta ett samtal.

Det är lättare att värdera vad som är viktigt. Självklart vill man fortfarande tilltalas av hur personen som man dejtar ser ut. Dock har livserfarenheten gjort det enklare att värdera andra saker högre – som att personen är snäll, rolig och ärlig.

Mogna singlar är mer självständiga. Ofta uppskattar man sin nya frihet och självständighet – vilket inte är helt fel när det kommer till dejting. Att spendera tid på var sitt håll kommer att göra bandet mellan er starkare. Vissa väljer att vara särbos och trivs utmärkt med det.

Det är ingen stress. När man har blivit lite äldre så vet man ofta att vänner och relationer handlar om kvalitet, inte kvantitet. Man väljer sitt umgänge med omsorg och tvingar sig inte att ”jaga fram något”.

Det är oerhört vanligt. Att man nätdejtar vid mogen ålder är definitivt inget att skämmas för. ”Alla gör ju det”. Det innebär också att utbudet är stort och chansen att just du ska träffa rätt är stor!

Så kommer du igång:

Välj en seriös dejtingsajt. Det är en fördel om medlemmarna har betalat för att var med. Dels för att få en högre kvalitet och dels för att medlemmarna är seriösare.

Investera i din profilsida. Det är verkligen värt att lägga ned lite tid på din profilsida – det kommer att löna sig! Lägg ut många bilder på dig själv och din vardag.

Gör matchningstestet. Gör Mötesplatsen matchningstest. Då ökar du dina chanser att träffa rätt och få ett lyckligt förhållande.

Våga ta kontakt! Våga ta initiativ till nya kontakter, sitt inte bara och vänta. Det finns massa hjälpmedel som gör att du får kontakt.

Berätta att du är ny. Våga berätta att du är nybörjare på att nätdejta. Och våga gå ut på dejt – det innebär inte att ni lovar varandra livslång kärlek.

Ge det lite tid. Gräv inte ner dig om du inte svar från alla. Ge det lite tid att komma igång och försök ta allt med glimten i ögat.

Varmt lycka till önskar vi på Mötesplatsen! Behöver du hjälp finns vi här för dig. Vi har över 19 års erfarenhet av nätdejting och vet vad som fungerar. ❤️❤️❤️