Så hanterar du din blyghet

Postat i: 

Nätdejting

Så hanterar du din blyghet

Att vara blyg behöver inte vara negativt. Men om det hindrar dig från att dejta och därmed möjligheten att möta kärleken är det bra att försöka övervinna blygheten.

Blyghet är ett personlighetsdrag som många av oss lever med dagligen och som singel kan detta ibland bli ett problem.

Blyghet är i sig självklart inte något negativt, utan kan snarare upplevas som charmerande av andra, men precis som med vilket annat personlighetsdrag som helst gäller tumregeln; om det begränsar ditt liv är det dags att ta tag i problemet på allvar.

Konkreta tips
Nu är det dags att försöka övervinna din blyghet.

Följande saker kan vara bra att tänka på:

– Du måste våga! Du behöver utsätta dig för situationer som är jobbiga. Det kan vara småsaker som att våga titta folk i ögonen i stället för att sitta och pilla med något. Då blir du mer närvarande i situationen och mindre nervös eftersom du ser folks ansiktsuttryck. Sedan får man långsamt trappa upp och sätta högre mål.

– Du är bra oavsett! En god självkänsla kan hjälpa mot blyghet. Man duger som man är. Vad andra tycker och tänker har ingen större betydelse, om man känner till sitt värde. Man kan bygga upp sin självkänsla, och även sitt självförtroende, på olika sätt.

– Ställ mycket frågor! När du ska dejta är ett bra tips att ställa mycket frågor om personen som du dejtar. Lyssna noga på svaren och ställ följdfrågor. Då flyttas fokus från dig och det blir lättare att slappna av. Dessutom uppfattas du som en intresserad person och god lyssnare, vilket förmodligen gör att du samlar plus-poäng.

– Gör något lättsamt på dejten! Man måste inte sitta öga mot öga mot varandra på ett café när man dejtar. Gå på utställning eller gör något aktivt, då blir det ofta mer avslappnat.

– Berätta att du är blyg. Om du känner dig bekväm med det så är det okej att nämna för den andra personen att du är nervös. De flesta människor kommer uppskatta ärligheten och förmodligen ta det som en komplimang. Antagligen kommer de ändå märka att du är nervös så att du vågar prata om det kommer ge ett bra intryck.

Nätdejting perfekt för blyga
Om man är en blyg person måste man ändå säga att nätdejting på en seriös sida trots allt är perfekt. Man bygger upp sitt självförtroende i lugn och ro – det kommer antagligen minska din blyghet.

Man kan först långsamt lära känna varandra genom att skicka meddelande och när det är dags för dejt så känns det förhoppningsvis redan lite som att du känner personen.

Varmt lycka till önskar vi på Mötesplatsen!