Svenska singlar är tveksamma till bilder med filter

Postat i: 

Nätdejting

Svenska singlar är tveksamma till bilder med filter

AI-genererade och filtrerade bilder blir allt vanligare. Frågan är om det är bra eller dåligt för dejtande singlar? När vi på Mötesplatsen frågar våra medlemmar är det tydligt att många upplever en osäkerhet kring bilder med filter.

AI finns överallt och blir allt vanligare. Tekniken kring AI-genererade bilder har utvecklats så pass snabbt att man oftast inte med blotta ögat kan se om en bild är förfalskad eller inte. Förutom AI är det många som använder sig av filter och inte sällan är det svårt att avgöra vilket som är vilket. Som singel vill man såklart visa upp sin bästa sida och vi på Mötesplatsen förstår att det är lockande att lägga upp en ”förbättrad” bild av sig själv. Frågan är dock om det blir så bra i slutändan? Förr eller senare kan det bli dags för en första dejt och det är svårt att lägga på det där filtret i verkligheten. Risken för besvikelse eller förvirring kan bli stor!

Vårt bästa singeltips kring filter och AI-bilder:
Undvik gärna filter på dina bilder och självklart är det inte okej med helt AI-genererade bilder. Singlarna vill se ärliga, äkta, glada och tydliga bilder av dig. Glöm inte att du är fin precis som du är! Äkta bilder visar att du har självförtroende och är en ärlig person som inte har något att dölja.

Så tänker svenska singlar
När vi på Mötesplatsen frågar våra medlemmar vad de tänker när de ser en profilbild med tydligt filter svarar 72 procent att de tänker ”Ser personen verkligen ut så?”, 16 procent undrar om det kanske är en AI-genererad bild och endast 10 procent tänker ”Vilken fin bild personen har!”. En klar majoritet svarar också att de skulle dra sig för att kontakta någon som enbart använder bilder med filter. Det verkar alltså som att svenska singlar blir tveksamma och inte riktigt litar på filtrerade bilder.