Svenskarna öppna med sitt nätdejtande

Postat i: 

Nätdejting

Svenskarna öppna med sitt nätdejtande

Nätdejtar du? Jaha, du också!
Idag är nätdejting ett naturligt sätt att träffas på och absolut inget tabubelagt. Över 80 procent av de svenska singlarna är öppna med sitt nätdejtande.

Mötesplatsen har funnits sedan 2001 och är en av nordens äldsta och största dejtingsajter, med cirka 140 000 aktiva medlemmar.
– Redan första året, 2001, frågade vi våra medlemmar om de var öppna med sitt nätdejtande. Då svarade 59 procent ja och idag ligger siffran på över 80 procent. Jag tror de flesta känner någon idag som nätdejtar eller har träffats via nätet. Du är snarare en outsider om du är singel och inte dejtar på nätet, säger Emma Bengtsson, marknadsansvarig på Mötesplatsen.
82 procent svarade att de var öppna med sitt dejtande, varav 34 procent av dem endast berättar för de som de känner väl.
– Jag tror de flesta är öppna för familj och nära vänner, men alla är kanske inte fortfarande helt bekväma med att sprida ut det på sin arbetsplats, säger Emma Bengtsson.

18 procent hemliga
Omkring 18 procent svarade att nätdejtingen helst är något som de behåller för sig själva.
– Det kan ju handla om ren blyghet och inte om status. Idag är nätdejting oerhört accepterat och mycket tyder ju på att de som funnit varandra på nätet blir lyckligare tillsammans. Många av våra medlemmar använder vår matchningstjänst som gör att man ökar sina chanser att träffa någon som man får ett längre och lyckligare förhållande med, säger Emma Bengtsson som även ger ett tips till alla som ger sig ut i dejtingdjungeln:
– Idag finns en uppsjö av dejtingsajter och jag uppmanar alla att vara uppmärksamma i sitt val. Fördelarna med att välja en sajt där singlarna betalar för sitt medlemskap är att man får en helt annan kvalitet med seriösa medlemmar och därmed större chans till riktig kärlek, avslutar Emma Bengtsson