Märtha och Morgan träffades på Mötesplatsen för 17 år sedan

Postat i: 

Par som träffats

Märtha och Morgan träffades på Mötesplatsen för 17 år sedan

Märtha, 48 år, och Morgan, 53 år träffade varandra på Mötesplatsen för 17 år sedan. Sedan dess har mycket hänt. Frieri vid eiffeltornet, storslaget bröllop, villa, vovve och inte minst dottern Tilde, 12 år.
– Tänk att det blev så bra. Vi har många fantastiska minnen tillsammans och ser till att ständigt skapa nya, säger de.

Märtha och Morgan hade nästan gett upp hoppet om att hitta en partner när Morgan skickade iväg ett meddelande. Eftersom båda bodde i Halmstad var startsträckan inte lång och de sågs snart på en dejt och upptäckte att dom gemensamma nämnarna var fler än dom trott. Båda växte upp i Asien som barn, hade jobbat som lärare och drev egna företag.
– Det var ju inte riktigt lika vanligt med nätdejting då. Jag var ganska så försiktig och tänkte mycket på säkerheten. Vår första dejt blev en promenad på stan och inte långt därefter åkte jag iväg på en två månaders lång resa till Asien. Under resan så skrev vi mycket till varandra (på olika internetkaféer 😉) och jag märkte hur mycket jag saknade Morgan. Jag tror jag förstod redan då att detta skulle bli något riktig bra, säger Märtha.

Märtha och Morgan träffade på Mötesplatsen för 17 år sedan. Snart firar de 15 år som gifta.

Märtha och Morgan träffade på Mötesplatsen för 17 år sedan. Snart firar de 15 år som gifta.

När Märtha kom hem så gick allt snabbt. Frieri, giftermål och början på ett liv tillsammans.
– Vi skulle ljuga om vi sa att allt har varit en dans på rosor. Vi har förlorat flera barn i magen och det har varit riktigt tufft. Antingen så gör det nog att man kommer längre ifrån varandra eller så svetsar svårigheterna en samman. I vårt fall har det blivit det sistnämnda. Och så har vi ju fått vår fantastiska dotter Tilde, idag 12 år, som är vår stora glädje i livet, säger paret.

Lever familjeliv med dottern Tilde och hunden Svea.

Lever familjeliv med dottern Tilde och hunden Svea.

Olika personligheter

Märtha och Morgan säger att de är väldigt olika varandra som personer.
– På många sätt skiljer vi oss åt men det finns också flera saker som förenar. Vi är på båda väldigt driva och påhittiga, säger Märtha.
– Sedan tycker jag det är viktigt att man måste få ha sina egna liv och intressen, man behöver inte gör ALLT tillsammans, menar Morgan och Märtha instämmer:
– Ja, på nåt sätt blir det som att vi kompletterar varandra bra.

Vad gör ni för att hålla kärleken vid liv?
– Vi fokuserar på allt som vi har och det som är härligt i livet. Det är lätt att bara snurra på i ekorrhjulet och tycka att allt är jobbigt. Men istället tänker vi på allt som vi är tacksamma över. Vi försöker ta reda på vad som är viktigt för den andra partnern och respektera det. Sedan så arbetar vi aktivt med att skapa nya minnen tillsammans. Vi reser gärna och bygger vår ”vi-känsla”. Och självklart så firar vi alla våra bröllopsdagar, snart blir det nummer 15…

Har ni något tips till singlar som letar efter kärleken?
– Ha inte för lång kravlista. Försök vara lite mer öppen. Tänk inte att du ska träffa ditt livs kärlek, kanske till en början bara en vän, så får man ser vad det blir av det. Skriv inte för länge med varandra, utan försök få till en snabb fika ganska så snabbt.

MÄRTHA ❤️ MORGAN:
Träffades på Mötesplatsen: 2005.
Yrken: Märtha är forskare och universitetslärare. Morgan är egenföretagare.
Familj: Dottern Tilde, 12 år.
Intressen: Märtha gillar trädgårdsliv och odling, att plocka svamp och träna vovven. Morgan gillar paddel och politik. Bådas absolut största glädje i livet är dottern Tilde och de engagerar sig mer än gärna i hennes aktiviteter.