Mötesplatsen fyller 21 år – besöktes av grundaren

Postat i: 

Singel i Sverige

Mötesplatsen fyller 21 år – besöktes av grundaren

Våren 2001 lanserade Varbergsbon Börje Börjesson Mötesplatsen. Han var nyskild och saknade en plats där vuxna människor kunde få nya bekanta.
– Att Mötesplatsen finns kvar och fortsätter att förändra människors liv – det är förstås alldeles underbart, säger Börje som nyligen besökte Mötesplatsens kontor för att se vad som blev av det frö som han sådde strax efter millenniumskiftet.

Över 160 000 personer har uppgett att de har träffat sin partner på Mötesplatsen och antalet MP-bebisar börjar bli svårt att hålla räkningen på. I 21 år har Mötesplatsen fört samman människor och titt som tätt kommer tackmail från par som har fått sina liv förändrade tack vare dejtingtjänsten.

– När jag startade Mötesplatsen var det väldigt viktigt för mig att det skulle vara en seriös sajt där singlarna kunde känna sig trygga. Att man fortfarande arbetar efter samma värderingar känns förstås fantastiskt, säger Börje som inte har varit involverad i företaget sedan 2005 då han sålde Mötesplatsen vidare.

Besökte teamet i Varberg

I samband med att Mötesplatsen snart firar 21 år som dejtingföretag bjöds Börje in till ett besök på kontoret i Varberg. Han togs emot av bland annat VD:n Peter Weiler som, dagen till ära, bjöd på tårta.

På kontoret arbetar ett 20-tal personer, bland annat kundtjänst, designers och ett antal utvecklare som ständigt ser till att skapa nya spännande funktioner som gör det ännu enklare att träffa kärleken.

– Så roligt att komma tillbaka och se hur allt lever vidare. En av Mötesplatsens framgångsfaktorer har alltid varit att här ska man kunna känna sig respektfullt behandlad. När jag startade upp förstod jag snabbt att det var nödvändigt att vara en betalsajt. Annars blev det lätt mycket skräp, säger Börje.

Elisabeth och Kjell - ett av tusentals lyckliga slut på Mötesplatsen.

Elisabeth och Kjell - ett av tusentals lyckliga slut på Mötesplatsen.

Inte längre "skämmigt" att träffas på nätet...

När Mötesplatsen startade fanns det en del plattformar för den något yngre publiken.

– Lunarstorm var ju oerhört populärt bland ungdomar. Att vi vände oss till en lite mognare publik på 25 år och uppåt var ju för att de yngre har så många sätt att träffas genom nöjeslivet på krogar och så. Men ju äldre man blir desto större krav ställer man och desto mindre blir urvalet. Är man i 50-årsåldern och går på krogen ska man ju ha en väldig tur om man ska träffa någon, menar Börje Börjesson.

Under dessa dryga 20 år har det hänt en hel del på dejtingfronten.

– När jag startade var det ju nästan lite ”skämmigt” att säga att man träffat någon på nätet. Idag är det vardagsmat och inget konstigt allt.

Mötesplatsen finns både i Sverige och i Norge och är en av de enskilt största aktörerna i Norden inom nätdejting. Närvarande kundtjänst, matchningstest, lång erfarenhet, manuell granskning av bilder och profiler och ständig utveckling av nya och roliga dejtingfunktioner – det är några av framgångsfaktorerna. På Mötesplatsen har ALLA en chans att träffa någon att dela sitt liv med. ❤️❤️❤️