”Så glad att jag gav Mötesplatsen en chans…”

Postat i: 

Par som träffats

”Så glad att jag gav Mötesplatsen en chans…”

Therése hade många fördomar om nätdejting innan hon bestämde sig att ändå testa. Nu, några år senare, planerar hon ett sommarbröllop med mannen i sitt liv. Även om det inte direkt var kärlek vid första ögonkastet…

-Det var med kluvna känslor jag skapade en profil på Mötesplatsen.se, som jag ändå ansåg verkade vara den mest seriösa bland dejtingsajterna. Men, jag hade kommit fram till att efter åtta år som singel i ett litet samhälle så var inte chansen så stor att jag bara en dag skulle snubbla över kärleken…

– Jag var trött på singellivet och saknade någon i mitt liv. Vänner och familj i all ära men det fattades en man att älska och bli älskad av, säger Theresé.

Efter någon vecka som medlem på Mötesplatsen så fick Therése ett meddelande som skiljde sig åt. Det kändes liksom rakt in i hjärtat.

– Jag gick in och kikade på Rogers profil för att lite besviket konstatera att hans bilder och presentation inte slog an någon sträng inombords och dessutom nyttjade han tobak. Jag hade sedan lång tid tillbaka bestämt mig för att aldrig dejta någon rökare eller snusare då jag tycker det är ofräscht på så många sätt. Men, men, jag tänkte som så att jag svarar i alla fall, det vore oartigt att låta bli, och han skrev ju faktiskt så det berörde mig…

– Kommer inte ihåg ordagrant VAD han skrev men det var något som dels gjorde att jag förstod att han faktiskt läst min presentation (och att den tilltalade honom) och dels drog han några paralleller till hans egna bakgrund och nuvarande situation. En bra kombo må jag säga, att både uppmärksamma mig och samtidigt ge lite av sig själv.

Therése svarade Roger och fick snabbt ett nytt meddelande tillbaka. Och på den vägen fortsatte det…

Therése var nervös inför första dejten, även om hon "visste" att de troligen bara skulle kunna bli bra vänner på sin höjd. ”Hon var ju inte intresserad.…"

Therése var nervös inför första dejten, även om hon "visste" att de troligen bara skulle kunna bli bra vänner på sin höjd. ”Hon var ju inte intresserad.…"

Första dejten

Therése upptäckte att hon började se fram emot Rogers meddelanden och upptäckte pö om pö vilken varm och humoristisk man detta var. Efter bara några dagar bestämde de sig att ses för en första dejt med picknick.

-Klart att jag var nervös, även om jag ”visste” att vi troligen bara skulle kunna bli bra vänner på sin höjd. ”Jag var ju inte intresserad.”…

Väl framme vid picknickplatsen vid Göta kanal överraskade Roger Therése med en röd ros!

– Och som om inte det var nog, han tog även fram en vacker vas till rosen ”för det är odugligt att ge bort blommor utan vas, tänk om personen inte äger en passande vas, då uppskattar de kanske inte blomman”. Jag var fascinerad över dels handlingen som sådan och dels över förklaringen angående vas.

”Vad gulligt” tänkte jag och blev lite rörd när han gick ner till Göta kanal och fyllde vasen med vatten innan han ställde den på picknickfilten och fullbordade dukningen.

Efter ett par timmar med prat och skratt ”trollade” Roger fram ett paket och lämnade över.
Theresé satt skamset och tog emot, hon hade ju redan fått en ros medan Roger inget fått av henne, men han tittade henne djupt i ögonen och sa:

– Jag har ju förstått att du är ny på detta med nätdejting och jag tänker att det krävs många dejter med olika grodor innan du hittar din prins. Jag vill ändå att du ska minnas den här grodan så därför får du denna av mig…, sa Roger och Therése öppnade paketet innehållandes en liten ljuslykta i glas som hade formen av ett hjärta och vid sidan stod en liten grodprins.

Sedan fortsatte dejten och Therése var förvånad över hur naturlig hon kände sig i hans sällskap, hur gott han fick få henne att må och hur snabbt tiden gick.

Efter fyra timmar, när dejten börjar närma sig sitt slut, hasplar Roger  ur sig:

-Du, jag köpte en segelbåt i förra veckan, den står i Karlstad och ska seglas över Vänern till hamnen i Mariestad.
Gillar du att segla? Du kan få följa med om du vill?

En snabb tanke for genom huvudet på Therése: YOLO! (You Only Live Once)
Därefter svarade hon snabbt:

-Absolut! Vad kul!

När han åkt iväg och Theresé började förstå vad som precis hänt så skrev hon att hon ville träffa honom igen.
INNAN en eventuell segeltur…

– Haha, du kan ju vara både psykopat och styckmördare, skrev Therése till Roger med filmen ”Sova med fienden” i tankarna.

Det var en mycket nervös kvinna som klev av tåget i Skövde där de skulle ha sin andra dejt.

– Jag hade frågat efter hans fullständiga namn och adress samt tagit ett av korten från hans profil på Mötesplatsen och gett till en god vän. ”Ifall jag inte hör av mig så vet du i alla fall vem jag ska träffa”

Rogers present till Therése under första dejten var en "grodprins"...

Rogers present till Therése under första dejten var en "grodprins"...

Nu stundar bröllop!

Therése är otroligt glad över att hon gav Mötesplatsen.se en chans – Att hon bortsåg från sin första känsla och att hon svarade på Rogers första meddelande.

Efter 10 månaders dejtande och pendlande så köpte de sig en gemensam bostadsrätt och blev sambos, och efter exakt ett år tillsammans så förlovade de sig (på segelbåten som de faktiskt lyckades segla till Mariestad).

Nu till sommaren väntar bröllop, två år efter picknicken vid Göta kanal.

– Han nyttjar fortfarande tobak men jag har ju också mina brister så vem är jag att döma? Vi älskar att ju att umgås med varandra, skrattar mycket och ofta, avslutar Therése.

Therése ❤ Roger:

Ålder: 45 (Therése) och 52 (Roger)

Yrken: Fritidsledare (Therése) och tekniker (Roger)

Bästa med Mötesplatsen: Seriösa medlemmar, lättanvänd sida och bra upplägg, allt från gränssnitt till nivåer av medlemskap

Tips till singlar: Var öppensinnad, ge alla en chans, bjud på dig själv och våga. Tänk innan du skriver, du har bara en mening (eller tre 😉) att försöka fånga uppmärksamhet. Skapa intresse direkt, läs hela profilen och skriv utifrån det, skippa klyschorna.