”Vår första dejt varade i åtta timmar”

Postat i: 

Par som träffats

”Vår första dejt varade i åtta timmar”

Anton kunde inte tro det var sant när det dök upp en vacker operasångerska i flödet på Mötesplatsen. Han hade sedan några år tillbaka börjat intressera sig för opera och drömt om att få träffa en operasångerska eller balettdansör.
– Det kändes som en riktig dröm som slog in. Tänk att vi idag är oskiljaktiga sambos och bästa vänner, som blir mer och mer kära för varje dag som går, säger Anton.

Anton snabbade sig med att PlusGilla operasångerskan, som hette Karoline, på Mötesplatsen.

– Jag vågade inte hoppas på svar, men inom kort fick jag svar i form av ett gillande och en komplimang och mitt hjärta rusade. Jag kastade mig över betalkortet och skaffade ett PlusVIP-medlemskap för att vi obehindrade skulle kunna kommunicera med varandra, säger Anton.

De pratade om sitt första gemensamma intresse, opera. De skrev lika långa meddelande på ungefär samma sätt.

– Det dröjde inte länge förrän, efter en paus i skrivandet från hennes sida, min telefon ringde. Det var Karoline som ringde! Vi föll för varandras röster. När vi, efter flera timmars samtal, lade på våra lurar saknade och längtade vi efter varandras röster. Det blev flera långa samtal tätt efter årsskiftet 2020 och vi stämde träff en torsdag, då Karoline skulle befinna sig i närheten igen efter ett besök hos sina föräldrar i södra Sverige. Vi såg båda fram emot dejten med nervös förväntan. Ingen av oss ville ta ut någonting i förskott…, berättar Anton.

Den första kyssen....

Första dejten gick både bra och dåligt, fast det dåliga var på alla bra sätt!

– Själv trampade jag upp ett dike i lägenheten, så nervös var jag. Karoline hade svårt att bestämma sig för vilka kläder hon skulle bära och mådde nästan illa på bussen. När vi träffades på stadens torg hälsade jag henne med en kram och frågade om hon frös om händerna, eftersom hon inte bar handskar trots kylan. Det var en möjlighet att hålla hennes händer och vara henne nära…

– Vi gick till stadens kafé, där jag erbjöd mig betala för två kanelbullar och kaffe. När vi satte oss spillde jag kaffe och tog det med en nervös klackspark. Jag visste det inte då, men det var en isbrytare för Karoline. Hon insåg, trots min självsäkra hälsning, att jag var lika nervös som henne. Vi pratade om det ena och det andra på första dejten, även fast jag ibland pratade för mycket på grund av nerver och Karoline ibland för lite av samma anledning. Karoline lyckades inte äta mer än halva kanelbullen…

Paret satt kvar på stadens kafé tills de släckte ljuset, vilket var en vänlig men tydlig signal att de inte var välkomna längre. Därefter, med halva kanelbullen i Karolines hand, promenerade de genom staden ett par timmar hållande varandras händer.

– Sedan frågade jag Karoline om jag fick ge henne en puss, vilket hon nervöst sa att hon ville och nickade. Efteråt har hon berättat att hon ville pussa mig, men inte vågade fråga först. Väl tillbaka i staden, utanför en butik, kysstes vi för första gången. Karoline bröt så småningom sin regel att inte följa med någon hem på första dejten. Hemma hos mig drack vi te och under kyssandet tappade hon sitt örhänge under min skjorta. Vid midnatt skjutsade jag hem Karoline, fortfarande med en halv kanelbulle i släptåg. Allt som allt varade vår första dejt åtta timmar, berättar Anton.

Vill gifta sig

Idag är Anton och Karoline oskiljaktiga sambos och bästa vänner som fungerar med varandras familjer och vänner. De blir bara kärare i varandra och är glada att vara i en fas i sitt förhållande där de fördjupar sin relation.

– Till och med före, under och efter konflikt vill vi vara tillsammans. Det viktiga är inte att konflikter uppstår, utan att och hur vi löser dem. Vi värdesätter båda två ömhet och ärlighet! Avslutningsvis är våra framtidsplaner att så småningom att förlova och gifta oss innan jag eller åtminstone innan Karoline fyller trettio, avslutar Anton.

Anton ❤️ Karoline:
Yrken: Lärare (Anton) och kandidat musiker (Karoline).
Ålder: 27 (Anton) och 22 (Karoline).
Det bästa med Mötesplatsen: Att vi kunde granska profiler och hitta varandra.
Tips till singlar: Våga och var nyfiken! Pröva Mötesplatsen!