Boosta din självkänsla

Postat i: 

Singel i Sverige

Boosta din självkänsla

Bästa julklappen till dig själv: satsa på att vårda din självkänsla och lär dig att tycka om dig själv.

Känns det som att du aldrig kommer träffa någon? Är huvudet fullt av tankar likt ”ingen vill väl ha mig?”.

– Då är det hög tid att tänka om. För att kunna vara lycklig i en relation måste du först vara nöjd med dig själv. Hitta ett sätt att göra dig själv lycklig här och nu. Uppskatta nuet. Njut av att du kan göra allt precis som du vill, utan att behöva kompromissa med någon, tipsar Emma Edespong från Mötesplatsen.

Tänk på att nu har du tid att hitta dig själv innan du träffar någon annan. Tro inte att du kommer bli lycklig bara du träffar någon.

– Det är okej att vara ledsen ibland, bara du har tro och tillit på att du kommer träffa någon när tiden är mogen, säger Emma.

Steg på vägen
Det finns mängder med böcker och läsning kring hur man får en bättre självkänsla. Några grundläggande steg att börja jobba med kan vara:

-Sluta jämföra dig själv med andra. Men bli gärna inspirerad av andra! Fast känn dig aldrig sämre än någon annan för att de råkar kunna något bättre. Om du har en bra självkänsla slipper du känna dig sämre eller bättre som person än någon annan.

– Jobba på din svartsjuka. Blir du svartsjuk när du dejtar? Detta är ofta ett tydligt tecken på låg självkänsla. Problemet bor alltid hos den som är svartsjuk. Din låga självkänsla gör att du tror att du inte är värd att älskas, därför har du svårt att känna tro och tillit.

-Köp de kläder du vill ha nu. Vänta inte tills du gått ner i vikt, till exempel, utan skaffa de snygga kläder och underkläder som du längtar efter nu och i den storlek du har nu. Då känner du dig både fräschare och snyggare.

– Okey att vara blyg. Tänk på att du måste inte vara social och utåtriktad för att duga. Du är lika bra och viktig om du inte säger så mycket.

– Var din egna bästa kompis. Var snäll mot dig själv. Om dagen inte blev som du hade tänkt, eller om du misslyckades med något, tänk inte att du är dålig. Tänk istället att okey, detta blev ingen succé, men jag är lika bra ändå.