Restriktionerna släpps: Stor längtan efter att få mötas igen

Postat i: 

Singel i Sverige

Restriktionerna släpps: Stor längtan efter att få mötas igen

När corona-restriktionerna släpps är de flesta svenska singlarna mer taggade en någonsin att gå på fika-, bio- och middagsdejter igen.
Några säger sig dock ha drabbats av drabbats av FODA, det vill säga ”Fear of Dating again”.
Idag tipsar vi om hur du kommer igång med dejtandet IRL och tar tillbaka livet. Du är så värd det! ❤️❤️❤️

Pandemin har varit tuff för alla singlar i landet. Rekommendationen har stundtals varit ”träffa bara de i ditt hushåll”. Hmm, jaha, det blir ju inte så svårt…? Dejtinglivet har minst sagt satts på sparlåga. Men nu är äntligen de flesta vaccinerade och den 9 februari slopas merparten av de svenska corona-restriktionerna. Självklart fortsätter man att stanna hemma om man är sjuk men i övrigt är det fritt fram att mötas igen.

– Vi märker en stor längtan bland våra medlemmar att kunna mötas IRL. Det är trots allt stor skillnad att ses för en promenad med coronaavstånd mot att sitta nära varandra på ett fik, se varandra i ögonen och kanske kunna ge varandra en kram, säger Emma Edespong, marknadschef på Mötesplatsen.

Läskigt att komma igång
En del singlar säger sig ha drabbats av den internationella ”sjukan” FODA (Fear of Dating Again).
– Det är inte alls konstigt om det känns lite läskigt att börja dejta igen. Många är trots allt lite ringrostiga på sociala kontakter, säger Emma.

Börja dejta igen – våra bästa tips:

❤️ Planera och sätt mål. Det är lätt att stanna kvar i gamla mönster och bara fortsätta skriva med de singlar som du har kontakt med. Men gör en plan hur du ska ta dig ur mysbyxorna och den sköna soffan… Bestäm dig kanske för att ha som mål att komma iväg på minst två dejter nästa månad. Sedan kan du succesivt öka.

❤️ Våga ta första steget. Många känner samma som du och tycker det känns svårt att börja dejta IRL igen. Underlätta och våga vara den som tar första steget!

❤️ Krångla inte till det. Du behöver ju inte börja med en femrätters middag med levande ljus första dejten… Sänk ribban och krångla inte till det. En snabb lunch på stan eller promenad efter jobbet räcker gott!

❤️ Boosta med ny profilbild. Nu när man ska börja visa sig för folk igen är det många som börjar se över sin garderob, besöka frissan och jobba bort hemma-looken (foppatofflor, pyjamasbyxor och den noppiga men ack så mjuka favvotröjan…)Varför inte piffa upp din profil med en ny härlig bild på dig själv?

❤️ Ha kul! Vi behöver mötas igen och DU kommer må bra av att börja dejta IRL, vi lovar! Vi är inte gjorda för att bara sitta ensamma. Just nu är det fler än någonsin som längtar efter någon att mysa med. Våga kom igång, ha kul och NJUT över att få livet tillbaka!