Så får du en fin singeljul ❤️

Postat i: 

Singel i Sverige

Så får du en fin singeljul ❤️

Snart är det jul igen! Då stundar massa dagar av kärlek, tvåsamhet och härlig gemenskap. Eller inte…?

Om du är singel så börjar du kanske redan att gruva dig. För du vet att julen betyder att en rad släktingar kommer att ställa en massa nyfikna frågor om du träffat någon och att julen per automatik kommer paketerad med en rad romantiska förväntningar. Vi på Mötesplatsen vet att många singlar tycker att julen är en jobbig tid och därför har vi samlat våra bästa tips på hur du ska tänka för att ändå få en fin julledighet.

Singel i jul? Såhär blir det riktigt bra:

〰 Ta kontakt med någon som du saknar. Ring, sms:a eller skicka ett kort till den där personen som du saknar men aldrig får tummen ur att kontakta… Kanske en gammal vän eller släkting. Sprid kärlek och det kommer tillbaka…

〰 Singel och stolt. Inse att du är singel för att du valt att inte gå in i en relation. Inte på grund att ingen vill ha dig. Att bli ihop med någon som inte känns helt hundra bara för att slippa vara ensam över julhelgen är en väldigt dålig idé. Så, om frågan “har du hittat någon” dyker upp så håll huvudet högt och svara att du trivs bra som det är (om du gör det). Eller säg att du dejtar lite olika personer, men inte har någon brådska alls. Händer det så händer det. Kom ihåg att din attityd kring din situation och din självbild kommer att skina igenom. Var singel och stolt!

〰 Påminn dig själv om att det är ganska så bekvämt… En stor fördel med att vara singel är att du inte behöver känna att du måste klä upp dig för någon eller bli besviken över dåliga julklappar från din partner. Istället kan du njuta av friheten att kunna strosa omkring hemma iklädd mysbyxor. Vankas det glöggmingel eller andra trevliga festligheter kan du däremot njuta av att svida om för några timmar.

〰 Singlarna frodas – du är i gott sällskap! Påminn dig själv om att väldigt många av alla hushåll i Sverige är ensamhushåll! Du är alltså långt ifrån ensam om att vara ensam… Ta kontakt och finn gemenskapen tillsammans! Kanske kan du ordna en liten singelträff med några av medlemmarna från Mötesplatsen? Eller att bara skriva och ha kontakt med andra singlar, kring jul, kommer vara härligt. Dela era tankar och funderingar… Och när tiden är rätt, så kommer han eller hon, som får ditt hjärta att klappa lite extra att dyka upp…. ❤️❤️🎅🏾