Studier: Bra för hälsan att vara singel

Postat i: 

Singel i Sverige

Studier: Bra för hälsan att vara singel

Tycker du att singellivet är ett riktigt bottennapp? Tänk inte så. Snarare borde nu njuta lite extra av denna tid i livet. Nya studier visare nämligen att det faktiskt är bättre för hälsan att vara singel, av flera olika anledningar.

I en artikel på sajten Popsugar har man listat tre anledningar till varför just singellivet är bättre för hälsan än att leva i ett parförhållande. Håller du med?

Singlar tränar mer
Studier har visat att de som är gifta tränar mer sällan än de som är singlar. Detta tror man beror på att gifta människor tvingas prioritera bort träning i större utsträckning då de måste sätta familjeliv före träningen. Människor som är singlar bestämmer över sin tid på ett annat sätt, och kan då välja träning och friskvård före annat.

De sover bättre
En av anledningarna till varför singlar har bättre hälsa än de som lever i par är att de sover bättre. Och då är det inte antalet timmar sömn de räknar utan att singlarna får uppleva ostörd sömn. När ingen annan vänder sig i madrassen, snarkar eller pratar i sömnen är det lättare att få till de där ostörda timmarna när kroppen får återhämta sig efter dagens upplevelser.

Har lägre BMI
Samma studie visar även att singlar har ett lägre genomsnitts BMI än gifta personer. Det där med sambokilo verkar alltså inte helt taget ur luften. Lite förvånande är det dock att samma studie samtidigt visar att gifta par äter mer hälsosamt – åtminstone männen.

Vi på Mötesplatsen är övertygade att om man verkligen längtar efter en relation, då ska man följa sitt hjärta, vara aktiv och försöka hitta någon att dela livet med. Det kommer ge flera vinster i det långa loppet. Vinster som inte går att mäta men som känns i hjärtat! MEN, med tanke på ovanstående, så kan man ju med gott samvete njuta av resan och tänka att det faktiskt är helt okey om det tar lite tid….

Heja dig – du är helt fantastisk! ❤