Träna bort singelstressen

Postat i: 

Singel i Sverige

Träna bort singelstressen

Känner du dig singelstressad? Kanske lite orolig för att du inte har hittat rätt ännu? Lugn, bara lugn. Dags att satsa på att ta hand om dig själv och skapa regelbundna vanor som vårdar både kropp och själ.

Att bara sitta hemma och tycka synd om dig själv kommer definitivt inte att hjälpa dig – och dessutom kommer det inte upplevas som särskilt attraktivt bland singlarna…

Nej, ta istället till vara på denna tid i livet och låt inte lyckan avgöras beroende på om du har en partner eller inte. Det är ofta först när du är trygg med dig själv och har ”eget” liv som de bästa förutsättningarna skapas för att lyckas med din nästa relation.

Svetta bort oro och stress

Om du känner dig uppjagad så tänker du kanske att du borde ligga mer på soffan? Tänk om! Forskning visar att konditionsträning kan göra underverk för din hjärna. Enligt Anders Hansen, som skrivit boken Hjärnstark och är överläkare i psykiatri vid Karolinska institutet, är fysisk träning rena dunderkuren.

– Ja, det är vansinnigt viktigt för hjärnan. Det finns delar av hjärnan som arbetar med att bromsa stress och forskningen visar att dessa delar faktiskt växer när vi tränar fysiskt, säger Anders Hansen till Sveriges radio.

Konditionsträning har visat sig vara det mest effektiva ur ett ”hjärnperspektiv”.  Alltså – investera i löpning eller annan konditionsträning i minst 30 minuter – gärna flera dagar i veckan. Det kommer göra underverk för ditt singelliv och du blir redo för höstens dejter – fulltankad med energi!

Lycka till!

Just nu! Köp ett träningskort på Nordic Wellness för halva priset med Let´s Deal

Nu när du läst ovan är du supertaggad att börja träna eller hur? Då kan vi glädja dig med att vi just nu har ett härligt samarbete med Let’s Deal där du kan få upp till 50% rabatt på ett träningskort från Nordic Wellness.

Läs mer om erbjudandet hos Let’s Deal »

Slå till och välkomna hösten på bästa möjliga sätt! 🙂