Fotografen tipsar: Så tar du en perfekt selfie

Postat i: 

Dejtingtips

Fotografen tipsar: Så tar du en perfekt selfie

Selfien är här för att stanna! När du nätdejtar är det viktigare än någonsin att få till en trevlig selfie som du kan använda som profilbild. Här tipsar fotografen om sina bästa tips på hur du lyckas.

Din profilbild är ofta det första singlarna ser i sökandet efter en mysig dejt. Att byta då och då och lägga lite tid på tid på en bra bild – det är väl investerad tid. Men hur gör man då för att ta bättre selfies?

Vi rådfrågade fotografen Karin Linde från företaget Don´t Blink och nedan delar hon med sig av sina absolut bästa selfie-knep…

Fotografens selfie-guide:

Framhäv ditt bästa jag. Tänk på att ta på dig något som framhäver dina drag, exempelvis mörkblått eller en färgglad tröja om du har bruna ögon eller en vit eller grå tröja till dina blåa ögon.

Sök ljuset! Hitta ett ställe där ljuset faller snyggt. Man vill gärna ha ett soft ljus över hela ansiktet och det får man ofta där skuggan ”slutar”. Exempelvis bör du inte stå alldeles intill huset, utan en bit ut där du ser att skuggans kant slutar. Du kan också finna detta inne vid ett fönster.

Välj en lugn bakgrund. Sök efter en så ren och snygg bakgrund som möjligt. Gärna enfärgat (hav, himmel, husvägg, tapet) eller lugnt (klippor, träd, blommor).

Visa dina vackra ögon! Man säger ofta att man ska ta bilden lite uppifrån – men om har du fint ljus och ren bakgrund så kan du testa att ta bilden i ögonhöjd med dig själv. Tänk på att för att få fram ögonen tydligt ska du ta fram hakan lite och låta den falla nedåt så att ögonen blir stora.

Var försiktig med filter. Testa att bara redigera lite med kontrast och ljus. Om du valt ett ställe där ljuset faller snyggt på ditt ansikte så har du redan där en riktigt fin bild – och då behövs inga filter! Hjärtligt lycka till!

 

Testa genast Karins tips och möt hösten med en ny fräsch profilbild. Singlarna kommer gilla det!