VIKTIGA påminnelser till ofrivilliga singlar

Postat i: 

Singel i Sverige

VIKTIGA påminnelser till ofrivilliga singlar

För en del är singellivet härligt, frivilligt och självständigt. För andra är det en ständig jakt som känns som en dom till ensamhet. I det sistnämna fallet kall det var läge att stanna att stanna upp för en stunds eftertanke.

Många ofrivilliga singlar riskerar att fastna i ett beteendemönster som hindrar dem från att träffa någon. Man dömer ut andra singlar för snabbt, blir negativ och tycker synd om sig själv. Allt detta är egenskaper som sällan upplevs som attraktivt – och man riskerar att hamna i en riktig singelfälla.

Känner du dig träffad kan det vara läge att stanna upp och förstå att det kanske är dags för en förändring av dig själv och ditt ”mindset”.

Fundera på vad du behöver arbeta med hos dig själv och inse att när man verkligen längtar efter något – kommer det sällan gratis – och det krävs en insats från dig…

5 påminnelser till ofrivilliga singlar:

1. Tänk att nästan ALLA hamnar i långa eller korta perioder av ofrivilligt singelskap. Men livet måste få fortgå ändå och lyckan får inte avgöras på hurvida man har en partner eller ej…

2. Fundera på dina tidigare erfarenheter och på vad du vill ha ut av en relation? Ha tålamod, skapandet av en relation för livet behöver ofta utrymme för tid och eftertanke.

3. Öppenhet, tillit, ömsesidighet och respekt är bra ledord både när en relation ska skapas och i en existerande relation.

4. Ingen kärlek vid första ögonkastet? Kom ihåg att det du längtar efter i en relation kan komma tidigt, men det kan också uppstå senare i relationen.

5. Ibland kan svårigheterna hänga ihop med ett beteendemönster vi har, som upprepas om och om igen. Var inte rädd för att ta hjälp eller prata med en vän om du känner att du inte kan ta dig vidare på egen hand.

Hjärtligt lycka till – vi tror på dig!