Ensam på julafton? Så här kan du fira!

Postat i: 

Dejtingtips

Ensam på julafton? Så här kan du fira!

Har du ingen att fira jul med eller söker du efter ett alternativ till traditionellt julfirande? Vi har samlat en salig blandning med tips på vad man kan hitta på.

Fri entré på Skansen. Om du befinner dig i trakterna av vår vackra huvudstad så kan det vara mysigt att ta sig ut till Djurgården där Skansen bjuder på gratis entré på julafton.

Gå på bio. Allt fler biografer håller öppet på julafton. Försök få med en dejt som, liksom du, är nyfiken på att testa ett nytt sätt att fira jul.

Mys hemma – med andra singlar. Logga in på Mötesplatsen och ”prata” med andra singlar. Önska dem God jul och utbyt erfarenheter kring hur det är att fira jul som singel… Bekvämt hemifrån soffan, med knäcken inom räckhåll och sällskap online. Kanske blir det tillfälle att bjuda ut till dejt i mellandagarna?

Besök kyrkan. Vem som helst kan besöka den traditionsenliga julottan på julaftonsmorgonen, och på flera håll i landet ordnar församlingar alternativ julafton för den som önskar fira i gemenskap, dagen till ära.

Häng med dina vänner. Kanske finns det fler än du tror som tycker att julen känns jobbig. Fråga runt bland vänner och bekanta. Var öppen med din problematik runt julen så ska du se att det finns fler som känner samma. En bra idé kan vara att umgås alla ni.

Gör en god gärning. Ett bra sätt att träffa andra, och samtidigt göra en god gärning, är genom att erbjuda sig att arbeta som volontär. Just på julafton finns fler hjälporganisationer som tacksamt tar emot en hjälpande hand.

Besök regnskogen i Göteborg. Universum håller öppet med gratis entré på självaste julafton.

❤❤❤