Dejta med barn ❤️ Allt du behöver tänka på

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Dejta med barn ❤️ Allt du behöver tänka på

Dejta med barn – inte alltid helt okomplicerat… Väldigt många av singlarna på Mötesplatsen har barn från sitt förra förhållande och vi vet att många av er funderar mycket på hur det ska bli den dagen du ska presentera din nya kärlek för dina barn. Ofta känns det både svårt och ganska så känsligt. Men det finns sätt som fungerar bättre än andra. Vi har samlat våra bästa tips på vad du ska tänka på.

Dejta med barn – tänk på detta:

  • En grundregel är att hålla barnen utanför innan relationen känns seriös och stabil.
  • Bara så att du inte blir förvånad… I de allra flesta fall är barn inte så positiva mot en ny partner. Alla skilsmässobarn är väldigt längtande efter att föräldrarna återförenas. Det behöver man ha förståelse för och därför behöver man prata med barnen om det, även vuxna barn.
  • Berätta gärna för ditt ex att du träffat någon ny – helst före du berättar för barnen.
  • När du bestämt dig för att berätta: ta det lugnt och låt barnen smälta den nya informationen: att det har kommit in en ny relation i familjen. Låt dem vänja sig vid tanken och låt dem ställa massa frågor!
  • Vid den första träffen: ses en liten stund och gör något som barnen tycker är kul. Dela en pizza tillsammans, spela lite fotboll, minigolf eller besök en lekplats. Låt barnen ta plats!
  • Efter den första träffen, ta det lite varsamt och känn efter hur det går. Det är inte ovanligt att det går lite upp och ner i början. När det börjar kännas stabilt kan det var läge att presentera varandras barn för varandra – om ni båda är föräldrar sedan tidigare.
  • Till sist. Ha tålamod och sätt alltid barnens välmående i första hand. Och glöm inte bort att en ombildad familj är en ny möjlighet!

Lycka till – detta kommer att bli bra! ❤️❤️❤️