Pensionär och nätdejta

Postat i: 

Nätdejting

Pensionär och nätdejta

Nätdejting bland pensionärer blir allt vanligare och allt fler härliga seniorer finner sig en livskamrat på Mötesplatsen.

Det är inte helt ovanligt att det känns ovant och pirrigt i början.

– Man kanske har separerat efter ett långt förhållande eller har förlorat sin livskamrat. Då är det inte konstigt om det känns lite främmande att dejta och ta kontakt med nya människor, säger Emma Edespong från Mötesplatsen.

Senaste åren har Mötesplatsen sett en trend i att man ökar rejält bland medlemmar över 55 år och allra mest procentuellt sett i åldersgruppen 76-80 år. Här har antalet medlemmar tiodubblats jämfört med 2005. Det finns också ett gäng över 80 år – närmare 100 år.

– Det är aldrig för sent att finna en ny livskamrat och det tycker vi är fantastiskt härligt, säger Emma Edespong.

 

Så kommer du igång

Vi har samlat lite grundläggande tips att ha med sig om som pensionär och nätdejtare:

– Välj en seriös dejtingsajt. Det är en fördel om medlemmarna har betalat för att var med. Dels för att få en högre kvalitet och dels för att det medlemmarna är seriösare.

– Investera i din profilsida. Det är verkligen värt att lägga ned lite tid på din profilsida – det kommer att löna sig! Tips om hur du skapar en attraktiv profil hitta du här.

– Gör matchningstestet. Gör Mötesplatsen matchningstest. Då ökar du dina chanser att träffa den rätte och få ett lyckligare förhållande.

– Våga ta kontakt! Våga ta initiativ till nya kontakter, sitt inte bara och vänta. Det finns massa hjälpmedel som gör att du får kontakt. Grundläggande tips hur du får kontakt hittar du här.

Berätta att du är ny. Våga berätta att du är nybörjare på att nätdejta. Och våga gå ut på dejt – det innebär inte att ni lovar varandra livslång kärlek.

– Ge det lite tid. Gräv inte ner dig om du inte svar från alla. Ge det lite tid att komma igång och försök ta allt med glimten i ögat.

 

Varmt lycka till önskar vi på Mötesplatsen!

 

Mötesplatsen en av Nordens största och äldsta dejtingsajter med mer än 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge. Fortfarande är Mötesplatsen störst i åldrarna 30-40 år där många söker ett seriöst och tryggt dejtingalternativ. Könsfördelningen är cirka 47 procent kvinnor och 53 procent män. Omkring 90 procent av Mötesplatsens medlemmar är över 25 år.