Distansförhållande? Våga ge det en chans

Postat i: 

Kärlek & Relationer

Distansförhållande? Våga ge det en chans

Börjar du ge upp hoppet om att din själsfrände inte finns? Nej, han eller hon kanske inte finns i din stad, men några mil bort… Våga bredda ditt sökregister och ge distansförhållandet en chans.

Många av Mötesplatsens solskenspar berättar om att det var först när de vågade bredda sitt sökregister som den stora kärleken uppenbarade sig.

– Våga testa att dejta singlar som bor långt borta. Allt går om kärleken är stark, säger Elin som flyttade från Piteå till Jacob i Stockholm.

Självklart kan det bli lite mer problematiskt när det exempelvis är barn inblandade.

-Vår erfarenhet är dock att det mesta löser sig i slutändan. Det kan givetvis bli en krokig väg men det kan det kanske vara värt för han eller hon med stort H, säger Emma Edespong från Mötesplatsen.

 

Tips på vägen

Om du inleder ett distansförhållande har vi några värdefulla tips att ge under resans gång:

  • Gör en plan tillsammans. Försök att skapa regelbundna tider då ni ses och synka era liv. Gör en plan. Hur ofta ska ni ses? Hos vem? Vem betalar resorna?
  • Kommunikationen. När man inte ses i vardagen och inte kan ge varandra närhet och gester, gäller det även att göra en plan för kommunikationen. Sms, skype, telefon – vad som passar er bäst? Förmodligen en mix av det.
  • Inget för svartsjuka… Är du svartsjuk, har lätt att bli nojig eller känner att du har ett starkt kontrollbehov? Då kanske inte distansförhållande det optimala för dig…
  •  Alltid något att längta till. Ni måste alltid boka när det är dags att ses nästa gång. Längtan och att ha något att se fram emot är oerhört viktigt de dagar som det känns tungt.
  • Njut av egentiden. Vissa som lever i en parrelation med någon som de träffar varje dag kan nog bli avundsjuka på din egentid… Även om detta inte är ett drömscenario – försök njuta av ensamtiden! Det är härligt att längta!
  • Det finns ett slut! Kanske den viktigaste punkten. Ni måste ha ett slutdatum eller en plan för ert distansförhållande. Åtminstone en tanke. Planera, vänd och vrid på hur ni kan få en framtid tillsammans. Kanske inte just nu – men bara tanken på att ni planerar efter detta mål gör det lättare. Och snart, snart så är ni där – i mål – tillsammans igen!