Dejtingknep för alla 40-plussare

Postat i: 

Singel i Sverige

Dejtingknep för alla 40-plussare

Är du singel och över 40 år? Grattis! Du har alla möjligheter att finna någon att dela livet med. Det gäller bara att göra lite smarta val…

Att dejta efter 40 är oftast något helt annat än i 20-årsåldern. Troligtvis vet man mer vad man söker efter i ett förhållande och vill fokusera på att finna en seriös relation. Många känner att man inte vill ”slösa” onödig tid på personer som inte söker något långsiktigt.

Vi på Mötesplatsen har över 15 års erfarenhet av dejting och vill idag dela med oss av våra bästa tips för alla härliga singlar i 40-årsåldern.

5 dejtingknep för 40-plussare:

Var aktiv! Förlita dig inte på att hen med stort H ska dyka upp på ICA eller att dina vänner ska ordna den perfekta blinddejten. Du måste själv göra upp en plan och vara aktiv. Och glöm inta att ha kul under resans gång!

Avsluta det som varit. Släpp det förflutna och blicka framåt. Om du inte har gått vidare från din förra partner är du inte öppen för en ny kärlek. Rensa bort exet genom att till exempel kasta gamla mejl och radera numret i mobilen. Försök att vara tacksam för det relationen gav dig och förlåta om du blev sårad.

Välj nätdejtingsajt med omsorg. De flesta är nog idag överens om att nätdejting är det absolut mest praktiska och smidiga sättet att träffa någon idag, kanske ännu mer om man är över 40 år. När du söker ett seriöst förhållande är A och O att välja en bra sajt. På Mötesplatsen betalar medlemmarna för att kunna skicka meddelanden, vilket framför allt ger dig betydligt fler seriösa singlar att välja mellan men även en närvarande kundtjänst som finns till hands för din trygghet.

Acceptera läget. Se inte dig själv som ”drabbad” bara för att du är singel. Du är ansvarig för ditt liv och bara du kan ändra dina tankebanor. När något tråkigt händer kan du välja att göra det bästa av situationen. Acceptera det som har hänt och tänk kreativt. På vilket sätt kan det vara positivt? Som bonus brukar ett positivt sinne upplevas som attraktivt bland singlarna.

Gör ett vetenskapligt matchningstest. Maxa dina chanser att få ett långt och lyckligt förhållande genom att göra Mötesplatsen matchningstest. Det är betydligt mer djupgående test än de flesta andra. Mååånga är de som funnit sin livskamrat efter att ha gjort testet.

Finns det barn med i bilden? Läs gärna om Hur många dejter som anses lämpligt innan barnen presenteras och Förslag på dejtaktiviteter där barnen kan vara med.