Gör detta när du känner dig ensam

Postat i: 

Singel i Sverige

Gör detta när du känner dig ensam

Vissa dagar kan singellivet kännas ensamt. Kanske lite oftare på hösten och vintern när man är inne mer och inte träffar människor lika naturligt.

När alla dina vänner träffar sina respektive eller är upptagna med annat kan ensamheten kännas trist. Man glömmer bort alla härliga fördelar som singellivet faktisk erbjuder.

Dags att råda bot på detta! Vi har samlat 8 saker som du kan göra de dagar då ensamheten känns som mest påtaglig.

8 saker att göra när du känner dig ensam:

1. Gå ut! Frisk luft rensar hjärnan. Ha gärna ett mål med promenaden, att handla något i en affär eller titta på en sevärdhet.

2. Anmäl dig till en kurs. Lär dig laga mat, dansa, eller vad du nu kan tänkas vara nyfiken på.

3. Ring en gammal kompis! De flesta av oss har någon som man tänkt länge att det vore kul att få kontakt med igen. Ta steget! Det kommer kännas härligt när det väl är gjort – vi lovar!

4. Bredda ditt register. Ta kontakt och skriv ett meddelande på Mötesplatsen till någon som du vanligtvis inte skulle ha tagit kontakt med. Det blir skoj! Håll dig positiv och var ”open-minded”.

5. Rensa i röran! Röj i garderoben och damma i köksskåpen. Att ta tag i saker och avsluta projekt är befriande!

6. Se en kul film. Njut av att kunna välja själv.

7. Boka en resa ensam! Våga! Många resebolag har resor för singlar. Ett utmärkt sätt att komma bort från vardagen och lära känna nya människor och kulturer.

8. Börja träna. Motion gör dig gladare och besöket på gymmet gör att du kommer ut och får se lite andra människor. Förmodligen kommer du få en bättre självkänsla som bonus och det kommer du ha nytta av i sökandet efter en ny partner.

Vad brukar du göra när du känner dig ensam? Tipsa gärna i kommentarsfältet!