Så träffar du en ny partner vid 40

Postat i: 

Singel i Sverige

Så träffar du en ny partner vid 40

Att dejta i 40-årsåldern är ofta en helt annan grej än tidigare. Nu vet man mer vad man söker efter i ett förhållande och man vill fokusera på att finna en seriös relation. Vi har bästa tipsen på hur du lyckas.

Kanske finns det barn med i bilden? Då är man ofta ännu mer mån om man träffa någon seriös, som verkligen är värd att prioriteras i ditt liv. På Mötesplatsen söker de allra flesta efter ett långvarigt förhållande och här möts singlar som är seriösa. Efter att du har skaffat en snygg profil med massa trevliga bilder, gäller det att komma igång. Här har vi samlat massa grymma tips för dig som är i 40-årsåldern och söker efter någon härlig att komma hem till.

Dejta vid 40 – tänk på detta:

◼️ Ha inte ett färdigt scenario i huvudet. Undvik att ha en bild i huvudet av hur det ska gå till och med vem. Det blir sällan särskilt bra när vi bestämmer oss för hur kärleken ska inträffa och målar upp en romantisk bild av en mörkhårig kvinna eller lång man. Så går det inte till. Det viktiga är hur du vill att den här personen ska få dig att känna.

◼️ Var aktiv när du dejtar. Lägg ut nya bilder på dig själv, skriv med många och försöka vara positiv. Det är alltid kul att träffa nya människor!

◼️ Ha inte bråttom. Har du kanske lämnat ett långt förhållande? Ge då dig själv tid att tänka och känna efter vad du vill. Stressa inte, utan försök njuta av singelresan.

◼️ Har du träffat någon härlig som har barn? Grattis! Det kan bli hur mysigt som helst. Bästa tipsen hittar du HÄR. Vi har också skrivit om olika dejtaktiviteter där barnen kan vara med.

◼️ Avsluta det som varit. Släpp det förflutna och blicka framåt. Om du inte har gått vidare från din förra partner är du inte öppen för en ny kärlek. Rensa bort exet genom att till exempel kasta gamla mejl och radera numret i mobilen. Försök att vara tacksam för det relationen gav dig och förlåta om du blev sårad.

◼️ Acceptera läget. Se inte dig själv som ”drabbad” bara för att du är singel. Du är ansvarig för ditt liv och bara du kan ändra dina tankebanor. När något tråkigt händer kan du välja att göra det bästa av situationen. Acceptera det som har hänt och tänk kreativt. På vilket sätt kan det vara positivt? Som bonus brukar ett positivt sinne upplevas som attraktivt bland singlarna.

◼️ Var alltid ärlig. Med allt från ålder, till ditt förflutna. Sträck på dig och var stolt över det liv du levt. Men glöm inte att lyssna och intressera dig för den person som dejtar. Ställ mycket frågor som gör att ni får en djupare relation.

Att träffas på nätet är supervanligt idag – Så oroa dig inte – Det här blir kul! 🙂 ❤️
Hjärtliga lyckönskningar från oss på Mötesplatsen!