Bli medlem

Tjänster för singelhushåll

Sverige har flest singelhushåll i Europa enligt statistik från en EU-rapport. Drygt 40 procent av alla svenska hushåll är ensamhushåll. I storstäder som Stockholm och Göteborg uppgår antalet singelhushåll till över 50 procent. Som singel får man sköta allt hushållsarbete själv, men många singlar skulle gärna få hjälp med sysslorna i hemmet.

Om man är ensam kan vissa uppgifter bli för jobbiga eller svåra att klara av själv. Speciellt för ensamstående föräldrar som har svårt att få tiden att räcka till. Det har blivit allt vanligare för singlar att anlita någon för att sköta hushållsnära tjänster genom rut- och rot-avdrag. Många utnyttjar idag möjligheten att få hjälp med till exempel städning i hemmet.

I en undersökning på Mötesplatsen fick män och kvinnor svara på vilken typ av tjänster som de skulle behöva hjälp med. Singelkvinnorna svarade att de helst vill få hjälp med hemstädning och datorhjälp. Många kvinnor skulle även gärna anlita en hantverkare för köksrenovering eller badrumsrenovering. Singelmän skulle helst anlita någon som hjälper dem med städning och matlagning.

ServiceFinder.se är Sveriges största förmedlare av tjänster och ingår i Schibsted-koncernen. Hos ServiceFinder kan du som är singel få kontakt med hantverkare i din stad eller få hjälp med tjänster inom administration, renovering, flytt och transport, städning och mycket mer.