Bli medlem

Test av dejtingsajter

Bland Sveriges dejtingsajter blev Mötesplatsen bäst i test

Sveriges bästa dejtingsajt

Det visar vårt test av Mötesplatsen som är snygg, social och rolig att använda.

Mötesplatsen har gått från ett entreprenörsdrivet, mysigt 90-talshak till en toppmodern och professionell sajt – som fortfarande har trivselkänslan kvar.

Mötesplatsen, eller MP som medlemmarna kallar sajten, fick i höstas ny, fräsch kostym. Men det var inte bara en snygg design som adderades. Man la också till en helt ny matchmaking-funktionalitet: ett personlighetstest där du testas med över 100 frågor om värderingar, intressen, personlighet och hur du kommunicerar. Testet känns som ett seriöst och bra instrument för att se hur väl du passar med andra medlemmar.

Sökfunktionerna på Mötesplatsen har därför blivit flera – du kan dels göra en ”vanlig” sökning efter olika kriterier, dels göra en ren matchning utifrån personlighetstestet. MP har alltid varit mycket av en kompissajt, och fortfarande finns möjligheten att visa med en enkel symbol om du söker en partner (hjärta) eller vänner (fyrklöver). Detta gör att MP som enda dejtingsajt av de sex stora tydligt visar att det är en sajt som handlar om vänskap och umgänge för singlar likväl som kärlek. Och community-tjänsterna som understödjer detta syfte finns förstås också, i form av chattrum och klotterplank. Medlemmarna kan också skriva dagbok, och man kan även skriva anonymt i det gulliga men tidvis hjärtslitande forumet ”Dejtrapport”. Här skriver medlemmar om hur deras dejtande går: ”Varför hör hon inte av sig?” ”Det finns inga tårar kvar” eller ”Jag är cyberkär!”.

Community-funktionerna skapar en annorlunda stämning för MP, jämfört med många andra dejtingsajter. Det är lite gemytligare. Visst dejtas det hej vilt, men för många handlar det lika mycket om att skaffa vänner. Det gör inte bara stämningen behaglig, det är också smart affärsmässigt eftersom MP till viss del slipper undan det stora dilemma nätdejtingsajter har: gör du ditt jobb riktigt bra tappar du dina kunder...

Mötesplatsen är en dejtingsajt som har allt: bra matchmaking, bra communityfunktioner, bra närvarofunktioner med onlinelista och en mängd smarta små extragrejer. Ett exempel på bonusgrejer är ”megafonen”: högst upp på sajten finns ett utrymme där medlemmarna i realtid kan publicera korta chattmeddelanden. Till en kostnad, förstås. ”Megafonen” är både en schysst feature för medlemmarna och en lättskött, smart intäktskälla. Precis som en bra webbtjänst ska vara.

Ovanstående text är hämtad ur InternetWorld, Januari 2008, där de jämförde svenska dejtingsajter på internet.

Mötesplatsen blev bäst i test bland svenska dejtingsajter

Mötesplatsen lanserade en ny sajt i höstas och blev i ett slag bäst på marknaden. Här finns allt.

Klicka här för att läsa testet. OBS! Extern länk till Pc för allas sajt.

Pc för alla, februari 2008.