Bli medlem

”Allt” stämde!

Efter en intensiv mailkontakt på Mötesplatsen ville Curt och Catharina ses "på riktigt". En dejt blev flera dejter och de båda kände att allt stämde! Nu var de ett par.

Catharina upptäckte att Curt varit inne och läst hennes presentation och sett på hennes foton. Han hade gjort en sökning, funnit henne och blivit intresserad, men kände sig samtidigt lite osäker på om han verkligen skulle ”ha chans på henne” - hon var ju så vacker också! Efter en intensiv mailkontakt på Mötesplatsen ville Curt och Catharina ses "på riktigt". En dejt blev flera dejter och de båda kände att allt stämde! Nu var de ett par.

Catharina gillade det hon läste om honom och tyckte att han hade fina ögon. Hon blev nyfiken och skrev därför och bad honom höra av sig. Curt blev glad, tog mod till sig och svarade.

De hade en ganska intensiv mailkontakt under en månad. Intresset för musik, film, kultur och resor har de gemensamt. Båda två tyckte att kontakten kändes bra och ganska snart blev de mer och mer nyfikna på att ses ”på riktigt”. Inför det första mötet ringde Curt plötsligt hem till Catharina. Hon blev glatt överraskad och tyckte att det var ett trevligt samtal. Att höra varandras röster samt att få prova på att småprata lite grann var både bra och lättsamt. Nu kände båda två att det inte var lika nervöst att ses.

De bor båda i Stockholmstrakten, i varsin förort. Curt föreslog att de skulle ses för en fika på Thélins en torsdagseftermiddag. När hon kom dit kände Catharina igen honom redan på håll där han stod och väntade utanför. Hon visste på en gång att han var den man som hon under lång tid hoppats finna. När Curt i samma ögonblick fick se hennes leende kände han sig plötsligt helt lugn - det kändes som ”att komma hem”!

Efter att ha fikat, pratat och även promenerat i ett par timmar kände båda att de inte ville skiljas från varann. De bestämde sig för att ses redan på lördagen, två dagar senare, för en längre träff. Och när de då sågs för andra gången brast alla fördämningar - dejten varade i ett helt dygn. ”Allt” stämde och de kände att ”Nu är vi ett par!”

Efter fyra veckor kom Valborg. Deras intensiva möten och samtal under hela deras tid gemensamt hade varit så pass djupa och seriösa Curt fick för sig att fria. Catharina tyckte precis likadant och sa ”Ja!” utan att tveka - de ville ju båda vara förlovade. Känslan hos dem båda hade hela tiden varit att detta är deras lyckligaste tid och att de aldrig tidigare träffat någon som de stått så nära. De köpte ringar och båda trivs i detta nya skede i livet.

Nu bor Catharina hemma hos Curt varannan vecka - dvs de veckor då hon inte har barnen hos sig. Men Curt har lärt känna hennes barn väl så han kommer ofta och hälsar på Catharina även under de övriga veckorna. De planerar att efter sommaren aktivt börja söka efter en gemensam bostad.

Tänk att de på ”riktigt” skulle få uppleva den lycka som annars bara hittas på bio! De är tacksamma för att Mötesplatsen hjälpt dem att finna varandra - och de hälsar till alla andra att ha tålamod och söka vidare för att få chansen till samma glädje.

Curt och Catharina