Bli medlem

”Det sa inte klick – det sa kaboom”

Allt började med ett klick – på datormusen. Det första mötet blev betydligt mer explosivt.

"Det där med nätdejting kan väl aldrig funka", tänkte Helena. Men efter vissa rekommendationer provade hon ändå – bara som en kul grej.

I början var det just bara det, några oskyldiga mail med några herrar, men ingen som föll henne i smaken. Men plötsligt en dag slog blixten ner; under en slösurfningsrunda på Mötesplatsen fick Helena se en bild på Patrik. Efter en titt på hans presentation kunde hon konstatera att allt stämde – musiksmak, intressen, värderingar. "Honom ska jag ha", tänkte Helena och skrev ett meddelande och väntade ivrigt på svar. När inget hade hänt dagen därpå skickade hon ett meddelande till och började undra om han ignorerade henne eller helt enkelt inte kunde läsa det hon skrev.

När hon börjat bli en aning modstulen damp ett meddelande ner i hennes inkorg. Det var inte från Patrik. Däremot var det från hans kompis Martin, också han medlem på Mötesplatsen. Han berättade att Patrik inte hade något VIP-medlemskap och därmed inte kunde läsa hennes meddelanden. Däremot fick Helena gärna maila honom på hans privata mail. Glad i hågen började hon omedelbart att knåpa ihop ett mail, men det hann inte gå mer än 5 minuter innan det plingade till i inkorgen på Mötesplatsen. Nu var det Patrik själv som skrev. Ungefär samtidigt som Martin mailat Helena hade Patrik registrerat sig för VIP- medlemskap och nu var det fritt fram att kontakta varandra!

Ett ivrigt mailande följde och Patrik berättade om hur frustrerad han varit över att inte kunna kontakta Helena. Efter att ha beklagat sig för Martin erbjöd han sig att kontakta Helena åt honom. Den enorma nyfikenheten hade dock tagit överhanden och Patrik blev VIP-medlem bara minuter senare och det tog inte lång tid innan han gav henne sitt telefonnummer.Nu kan det ju verka som att allt var frid, fröjd och färd på ett bananskal genom tillvaron, men så är det ju sällan. Helena hade hunnit planera en date med en annan kille och hade en inre strid med sig själv; kan man dejta två personer samtidigt? Hon började fundera på att inte träffa Patrik trots allt. Efter ännu ett besök på hans sida på Mötesplatsen där hon läste presentationen och tittade på bilderna kände hon att det skulle vara ett stort misstag att inte träffa honom. Patrik hade även han en date planerad på sitt håll. Han hoppades dock att Helena skulle höra av sig, hon hade ju trots allt fått hans telefonnummer. Efter att ha velat fram och tillbaka i ett par dagar skickade Helena ett sms till Patrik, ville han ses och ta en matbit och ett glas av något slag?

Dagen kom då de skulle träffas. Helena blev sen eftersom hon tappat bort sina nycklar men Patrik stod snällt och väntade när hon gled upp ur tunnelbanan vid Medborgarplatsen. Redan där tyckte Patrik att det var som på film, stämningen gick att ta på. Det sa inte klick, som man brukar säga. Det sa kaboom!

Efter ett par timmar på en restaurang med ett samtal som flutit som ett rinnande vatten var det dags att bege sig hemåt. Utan att Helena egentligen förstått vad som hände befann hon sig plötsligt hemma hos Patrik – på första daten! Detta var inget som någon av dem normalt brukade göra och de kände sig lite förundrade. Samtidigt var allt så självklart från första stund och de vaknade dagen efter helt utan ångest och pinsamheter i luften.

Patrik hade sedan tidigare planerat att gå på en spelning senare på kvällen och eftersom mycket av samtalet hittills kretsat kring musik (det stora gemensamma intresset) så frågade han Helena om hon ville följa med. Hon sa ja men trodde nog att det skulle bli bara de två. Det visade sig dock att hon redan dagen efter deras första date fick träffa två väldigt nyfikna men också ganska förvånade kompisar till Patrik.

Även denna kväll förflöt på ett fantastiskt trevligt sätt och sedan dess har de varit oskiljaktiga. På de nio månader som gått har de inte sagt ett ont ord till varandra. De tycker om att göra samma saker, har samma syn på livet och samma tempo. De har planerat att spendera semestern tillsammans och eftersom de har så svårt att sova utan varandra växelbor de hos varandra några nätter i taget.

Än så länge har de det bra som det är, men förhållandet är definitivt seriöst så vem vet vad som händer i framtiden…

Helena & Patrik