Bli medlem

En perfekt match

Ronny hade skickat ett standardbrev där det stod ”Vi matchar perfekt” till Nora på Mötesplatsen. De delade samma intressen och aktiviteter så Nora tog chansen och kontaktade Ronny för att se om de verkligen matchade varandra. Det stämde, det var en perfekt match…

På juldagen 2003 fick jag ett standardbrev skickat till min inkorg på Mötesplatsen. ”Vi matchar perfekt”. Jag blev nyfiken och besökte hans profil. Aldrig tidigare hade jag ägnat mig åt nätdejting och kände mig därför lite osäker.

När jag besökte hans profil kände jag genast igen den. Vi hade tidigare blivit ihopmatchade. Anledningen till att jag inte tog kontakt då var att jag bodde i Østfold och killar från Østfold hade min väninna lagt beslag på. Det var hon som introducerade mig för Mötesplatsen och jag lovade att inte kontakta hon hade lagt beslag på, det var vår överenskommelse. Men nu hade även hon träffat en kille, så jag tog chansen och kontaktade min så kallade ”perfekta match” för att se om vi verkligen matchade varann.

Hans utseende och profiltext tilltalade mig direkt, vi hade samma framtidsplaner och delade samma intresse och aktiviteter. Jag skrev ett kort svar och fick snabbt ett svar tillbaks. Ett par dagar efter första kontakten på Mötesplatsen pratade vi flera timmar om dagen, snart började vi även använda oss av webbkamera. Det var nästan som att gå på dejt.

På nyårsafton ringde han och överraskade första gången. Det var kul att höra hans röst och kunna sätta en stämma på hans profilbild som jag tagit del många kvällar tidigare. Några dagar senare reste jag och en väninna utomlands och det var en dyr telefonräkning som väntade när jag kom hem...

Min väninna blev nyfiken och undrade vem det var jag ständigt skickade sms till, och pratade i telefon med flera gånger om dagen. Jag svarade att det var mannen i mitt liv, lite på skoj. Men innerst inne kände jag att det nog faktiskt var ”mannen i mitt liv”.

Dagen efter det att vi kom hem från resan, stod en nervös man utanför min dörr, ännu trevligare i verkligheten. Jag blev överlycklig när han berättade att han känt på samma sätt som jag. Medan jag var bortrest hade han saknat mig, även han hade känt att det kunde vara den stora kärleken.

Det var en ren tillfällighet att han besökte min sida och vi båda hittade Mötesplatsen. Den gjorde det möjligt för oss att träffas och lära känna varandra trots att vi bodde flera mil ifrån varandra.

Vårt första möte som skulle vara över en söndagsmiddag varade ända tills onsdag förmiddag och varar än idag. Efter tre och en halv månad flyttade vi ihop. Nu är det snart fyra år sedan vi träffades första gången och vi har fått en ny familjemedlem, en son som föddes i juni 2007. En liten kille som aldrig hade kommit till om det inte var för Mötesplatsen. Så den korta lilla meningen på Mötesplatsen stämde, vi matchade perfekt.

Nora och Ronny