Bli medlem

Nattbad och mysiga grillkvällar

April 2014
Kristian och jag blir båda medlemmar på Mötesplatsen (senare när vi går ur MP visar det sig att vi blivit VIP-medlemmar exakt samma dag!) och kort därefter hittar jag honom där. I sin presentation hade han skrivit att han gillar att laga mat, vilket är ett av mina största intressen. Mina första ord till honom blev därför: "Ska vi laga mat tillsammans?" Minns inte exakt vad svaret blev, men det ledde i alla fall till en fortsättning.

April/Maj/Juni
Från slutet av april till början av juni skrev vi ganska sporadiskt till varandra, men berättade ändå det mesta om hur våra liv såg ut. I början av juni skrev Kristian till mig: "Om du inte har hittat din drömkille om 3 veckor så bjuder jag ut dig". Han hade just då fullt upp i sitt liv med bl.a. flytt från sitt gamla hus till lägenhet och hade helt enkelt inte tid att dejta mig. 3 veckor senare fick jag ett meddelande; "Har flyttat färdigt, så nu ska jag bara bygga ut lägenheten så du kan flytta in". (Han hade köpt en 3:a och vi har 3 barn var) Det var kul skrivet, men det låg såklart inget allvar bakom (men extra kul nu i efterhand när man ser hur det faktiskt utvecklade sig)! Det var nu vi bestämde oss för att träffas.

Midsommardagen
Världens bästa dag för en middagsdejt. NOT. Den enda restaurangen som var öppen var O´Learys sportbar. Så fick det bli. Med inga förväntningar eller förhoppningar alls (eftersom vi faktiskt haft en ganska sporadisk kontakt) åkte jag till Uppsala för att gå på dejt med Kristian. O´Learys är ju som bekant en sportbar och sport är något som vi båda är helt ointresserade av, visade det sig. Där satt vi, mitt ibland alla fotbollshuliganer med halsdukar, tutor och hattar och hade en helt magisk första dejt! Vi pratade oavbrutet i timmar och upptäckte att vi hade hur mycket som helst gemensamt. Det var en riktig sån "Nä? Gillar du också det?" och "Va? Hatar du också sånt?"-upplevelse! Kvällen slutade med att jag följde med Kristian hem efter att han erbjudit mig att "sova på sin soffa”. "Soffan" visade sig i själva verket vara en soff-säng. Nästa dag då jag åkte hem till Enköping igen visste jag att jag hade träffat Honom! De visade sig att Kristian känt likadant, vi föll totalt för varandra under våra första timmar tillsammans!

Nattbad och mysiga grillkvällar

Juni/Juli/Augusti
Efter vår första dejt pratade vi i telefonen varje dag och 1 vecka senare kom Kristian till mig över helgen. "Jag vill vara din" vågade jag mig på att säga till honom den helgen och så blev det! Bara någon vecka efter det började vi småprata lite om hur det skulle vara att flytta ihop och eftersom det var sommar och semester passade vi på att umgås så mycket som möjligt för att lära känna varandra (vilket vi i och för sig redan tyckte vi gjorde) och även låta barnen träffas och lära känna varandra. Det blev en galet underbar sommar med cykelturer kl 04 i soluppgången, nattbad i en sjö i Dalarna, mysiga grillkvällar. Vissa stunder med barnen och vissa gånger bara vi två. Framåt augusti hade vi helt enkelt bestämt oss för att vi skulle flytta ihop, så snart som möjligt. Det ledde till en "turturduvor vs olyckskorpar"-situation där vi gång på gång fick höra att "allt gick för fort", "det kommer inte sluta bra", "ni har för bråttom" etc. Men det var ju bara vi som visste hur det kändes och hur säkra vi var.

I augusti dök en möjlighet upp att köpa ett parhus som skulle byggas i ett helt nytt område utanför Uppsala där Kristian bodde, ett hus som skulle varit perfekt lagom stort och lite av ett drömhus. Vi blev otroligt sugna på att köpa, men det kändes det ändå som det var ett lite för snabbt beslut, så jag flyttade istället i början av september in i Kristians lägenhet med min yngsta dotter. Mina stora barn stannade kvar i Enköping, bl.a. för att lägenheten bara var en 3:a och vi helt plötsligt blivit en riktigt stor familj. Så sen i början av september bor vi varannan vecka med barnen och varannan bara vi två, medan vi har letat efter större boende. För någon vecka sen fick vi för oss att skriva till mäklaren som hade hand om parhusen vi var intresserade av tidigare och höra oss för om något fanns kvar. Det visade sig då att det skulle byggas 16 hus till, men att ett kösystem skulle avgöra om man fick köpa ett. Vi hade ingen aning om hur vi låg till i kön, men vågade inte hoppas för att inte bli besvikna. Dessutom konstaterade vi att efter att allting gått så otroligt bra ända sedan vi träffades, så kunde det inte vara möjligt att även detta skulle gå vägen. Vad fel vi hade. Om 1 år ska vi få flytta in i ett helt nybyggt underbart parhus! Allt detta fantastiska har hänt på bara 4 månader, att det är så få månader är helt ofattbart för oss, då det känns som vi känt varandra i evigheter. Alla trivs med varandra; barnen, svärföräldrar, vänner. Allt har bara klickat! Och förhoppningsvis får jag så småningom gifta mig (kyrkan är redan utvald) med min soulmate som helt oväntat dök upp och gjorde mig så lycklig!

"Det är en saga för bra för att vara sann. Det är en saga i sig att vi funnit varann. Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts. Men vårt möte var nog redan bestämt långt innan vi fötts."

...och såklart har vi lagat en massa god mat tillsammans!