Bli medlem

Förlovad och sambo

Anders kände att han var ensam och ville träffa någon, han var inte säker på att Mötesplatsen skulle funka men han tänkte: ”Det får bli som det blir”. Av en ren slump så besökte jag Anders sida så han såg mig i sin lista av besökare och bestämde sig för att skriva till mig. Jag fick ett meddelande där det stod: ”Hej! Vill du chatta så skriv gärna!”. Jag läste hans profil och blev intresserad. Vi skrev först ett tag med varandra på internet innan vi till slut bestämde oss för att byta telefonnummer. Vi började att smsa och det gick senare över till långa telefonsamtal. Vi lärde känna varandra riktigt på djupet redan över telefon. Det gick inte en enda dag utan att vi tänkte på varandra och hördes av. Det kändes nästan redan som om vi var ett par utan att vi ens hade träffats. Ingen av oss var intresserad av att prata med någon annan längre. Anders bodde en timme ifrån mig i samma ort som min mormor så det var ett välbekant ställe för mig trots att det var litet. Det var ett sånt sammanträffande att han bodde i den lilla ort som jag åkt till flera gånger om året sedan jag var liten.

Förlovad och sambo

Anders och jag hade pratat i ca 1 månad när vi kände att nu är det dags för en date. Han kom till mig, jag bodde nära en butik så vi bestämde att ses på parkeringen då han visste ungefär var den var. När han svängde in på parkeringen så pirrade det mer i min mage än vad det någonsin gjort. När han klev ur bilen så var min första tanke: ”Åå vad snygg han är!”. Vi sa hej och gav varandra en kram och började gå. Det var tyst i några sekunder sedan sa Anders: ”Hörru du… Va söt du är!”. Jag blev alldeles fnittrig och generad och sa tack. Vi gick till min lägenhet och drack kaffe, gick ut och åt och sen åkte vi och badade då det var sommar. Det var ingen tvekan om att vi tyckte om varandra. Från den dagen har vi i stort sett varit oskiljaktiga. Jag följde med honom hem för att se hans hus och där har jag blivit kvar sedan dess. Den 8 augusti 2013 blev vi officiellt tillsammans. En dag i september så säger Anders att han hittat en billig resa till Barbados om 2 veckor och att han vill bjuda mig. Min första tanke var att jag inte kunde låta honom betala en resa för mig, och så tidigt? Men med lite övertalning så sa jag ja. Herregud, vi skulle till Barbados om 2 veckor!

Förlovad och sambo

Vi åkte dit och jag fick uppleva mer än vad jag gjort i hela mitt liv nästan. Vi dök och simmade med sköldpaddor, åkte katamaran, åkte på safari och mycket mer exotiska saker. Det var som att vara i en dröm. Vi kom hem till vardagen fortfarande lika kära. Då jag inte hade något jobb vid detta tillfälle så blev det mer eller mindre så att jag bodde hos Anders fast jag hade min lägenhet kvar i min hemort. Månaderna gick och vi kände att vi ville ta ett steg till i förhållandet så vi bestämde oss för att förlova oss, vilket vi gjorde 14 februari 2014 (alla hjärtans dag). Vi tog in på ett mysigt litet hotell i närheten av Hagaparken i Stockholm. Vi tog en promenad i Hagaparken och kom fram till Ekotemplet där vi förlovade oss. På kvällen åt vi 3-rätters middag och bara njöt av dagens händelser. Efter förlovningen så kände vi att det var dags att börja flytta över saker från min lägenhet till Anders hus. Så i omgångar flyttade vi fler och fler saker och till slut sa vi: ”Nej, nu säger vi upp lägenheten”.

Så som sagt om någon hade sagt till mig för 1 år sedan att: om 1 år är du förlovad och sambo i ett hus, då hade jag svarat: ”Haha, javisst du”. För så långt ifrån att träffa någon var jag. Jag skaffade Mötesplatsen och nu är jag förlovad med Anders, vi bor tillsammans i ett hus med en hund och Anders två barn och jag har aldrig varit såhär lycklig i hela mitt liv!