Bli medlem

Trots avståndet hittade de sitt livs kärlek

En kärlekshistoria
Första kontakten togs av pojken en sen natt när han sett flickan bland de nya medlemmarna på Mötesplatsen. Han tyckte att hennes presentation var rolig och charmig och bestämde sig efter moget övervägande att klockan 04.12 på morgonen skicka iväg ett kort mail. Döm av hans förvåning när han dagen efter fick ett svar. Flickan hade spanat in hans presentation när hon läst hans mail och gillat det hon läst. Fast hon var helt ny på Mötesplatsen och fått många meddelanden från fina unga män i storstadspulsen så kände hon att den här pojken var annorlunda. Så genuin och rolig. En intensiv mailkontakt inleddes. Eller ja, så intensiv kanske den inte var, men pojken och flickan skrev till varandra någon gång om dagen och frågor, funderingar, utbyten av erfarenheter, uppdateringar av jobbdagarna och roliga minnen flödade dem emellan.

Kajsa och Jonas

Det dröjde inte länge innan de båda två började se fram emot det dagliga mailet från nätflirten som de bara hade sett på bild. Och så kom då frågan, ca två veckor in på den oskyldiga nätrelationen, ska vi träffas? Eftersom de hade ca 40 mil mellan sig hade pojken skaffat sig ett bra skäl att ta sig ner till flickans hemstad under förevändning att han skulle hämta sin syster på Arlanda. Flickan var inbokad på annat, men lyckades komma loss. Sagt och gjort, en lördagskväll i början av juni träffades de för första gången över ett (som blev flera) glas vin och ett helt gäng stora glas Coca Cola. Timmarna gick snabbt, pojken och flickan pratade på och hade en väldigt trevlig kväll. Flickans vänner var lite nervösa över hennes nätdejtande så under kvällen rasade det in oroliga sms och telefonsamtal. Flickan smög därför in på toaletten med jämna mellanrum för att lugna sina nära och kära. Helt plötsligt var det dags för pojken att åka till Arlanda, varken pojken eller flickan hade förväntat sig att detta första möte skulle vara så länge. Efter ett ganska snabbt avsked på parkeringen skiljdes de åt, båda med positiva tankar om de andre, det kändes annorlunda, tryggt och äkta, men utan att sväva iväg på små rosa moln.

Dagen efter fick pojken ett sms från flickan där hon tackade för gårdagen och påminde honom om att hon skrivit till honom på Mötesplatsen. Det hade han också gjort… Någon dag senare fick flickan ett infall och frågade pojken i ett sms och de inte skulle ses till helgen igen? Denna gång spenderade de en regnig och kall helg i Dalarna med en fyrhjuling som stannade mitt ute i skogen. En andra dejt som de senare skulle komma att titta tillbaka på och undra- hur vågade de spendera en helg med någon de bara hade träffat i några timmar?

Helgen därpå var det dags igen, då spenderade de helt plötsligt midsommar tillsammans i flickans hemstad med gamla kompisar. Efter den helgen var det kört. Den så vanligtvis uppbokade pojken och flickan insåg att det fanns några dagar i början av sommaren då de skulle kunna åka iväg på en liten minisemester. Det slutade med att de spenderade hela sommaren tillsammans. Oavbrutet. På några veckor hade de träffat varandras familjer och vänner och varit runt i stora delar av Sverige på bilsemester. Och framför allt, börjat lära känna varandra och blivit hejdlöst kära i varandra. En helt oväntad möjlighet på nätet gjorde att de hittade sin livs kärlek i varandra. Efteråt bestämde sig flickan och pojken att det var den första dejten, den där sena lördagskvällen i början av juni, som deras gemensamma liv började. Och sedan den helgen har de varit ifrån varandra tre helger. Och har hela livet tillsammans framför sig. För det finns inga tvivel om att flickan och pojken kommer att vara tillsammans. För alltid.

Kajsa och Jonas