Bli medlem

Allting kändes så rätt!

Martin och Matilda började chatta på Mötesplatsen och bokade snart in en date i Göteborg. Hon var först lite tveksam men efter en helg hos Martin kändes allting så rätt. Några månader senare flyttade de ihop och drömmer nu om att köpa hus tillsammans.Första kontakten oss emellan går ungefär ett år tillbaka i tiden. Som för de flesta började det lite oskyldigt med skickade komplimanger. Detta intensifierades efter ett tag och efter lite kontakt via personliga brev och MSN bokades det in en date i mitten av juli 2010. Daten kom till tack vare att Matilda hade långtråkigt hemma och Martin hade inget direkt bättre för sig så tågresan gick till Göteborg där Martin skulle möta upp Matilda. Det blev en trevlig lördagskväll som började med en lunch och några öl, kvällen fortsatte sedan med en liten barrunda och avslutades på nattklubb.

- Av någon underlig anledning blev jag aldrig ett dugg nervös, berättar Martin. Matilda verkade vara en sådan lätt tjej att umgås med. Jag kommer ihåg att hon skrev: kom hit så tar vi några öl ihop. Det byggdes aldrig upp några nervösa förväntningar med pinsamma och tysta biobesök eller middagar. Allt föll så naturligt, det kändes som jag känt Matilda länge efter bara någon timme tillsammans.

Vi bestämde att vi skulle ses snart igen, dock tog det ett tag innan så blev fallet. Förmodligen väntade vi ut varandra och kände efter noggrant vad vi egentligen ville. Efter några fler sms blev det fler besök i Göteborg, en biokväll samt en hemlagad middag mitt i veckan, i mitten av augusti. Vi trivdes verkligen ihop men Matilda tvekade ändå.

- Jag funderade ett tag om det skulle stanna vid en bra kompisrelation men en helg hemma hos Martin förändrade det mesta. Då kändes allting så rätt, det tyckte vi båda.

Efter dryga två månader blev vi ett par. Sedan om det var en lyckosam slump eller ödet så fick Matilda ett jobb i Borås och flyttade in hos Martin. Först var det tänkt att Matilda skulle pendla och bara bo över några dagar i veckan men detta gick över ganska fort till ett mer permanent boende.

Om vi nu spelar fram bandet till nutid så ska Matilda och Martin snart flytta till en annan lägenhet som mer blir deras gemensamma än den gamla, där Matilda flyttade in i Martins ungkarlslya. Detta är bara en tillfällig lösning, den stora drömmen är att köpa ett hus inom en inte alltför avlägsen framtid. Efter det finns naturligtvis planerna på förlovning, bröllop och att en dag även bilda familj ihop.

Martin & Matilda