Bli medlem

De drog högsta vinsten – i både spel och kärlek!

I höstas träffade Karin sin trolovade på Mötesplatsen. I mars beställde de sina förlovningsringar och för att fira köpte de även två trisslotter och skrapade fram tre månadsklöver.  Karin och Berndt-Johan drog högsta vinsten och fick tur i både spel och kärlek.


För ett år sedan kunde ingen av oss drömma om vad vi nu fått uppleva. Båda var vi singlar sedan en tid tillbaka och längtade efter att finna vår drömpartner.

Goda vänner rekommenderade mig att jag skulle försöka finna en ny kärlek på nätet men jag var tveksam. Men efter att jag hört om allt fler par som träffats på Mötesplatsen tänkte jag att det kunde ju vara värt ett försök att surfa in och titta. Jag tog en prövoperiod och lade upp en profil, surfade runt lite och kollade in hur det fungerade. Jag hade knappt hunnit lägga upp min profil förrän det var några som ville chatta med mig. Det här var ju ett jätteroligt sätt att få kontakt med andra människor på tänkte jag. Jag gick ut och sökte på de intresseområden som jag själv har, djur och natur samt inom ett geografiskt område som inte låg allt för långt bort. Vad bra att ha en chans att få veta en del om en person innan det är läge för kontakt... Det är ju inte möjligt alls på samma sätt om man går ut på krogen eller på dans.  Här kan jag ju sitta och titta på egenskaper och intressen samt hinna bilda mig en uppfattning om en person innan jag tar en första kontakt, jättebra.

Bonderomantik

Jag liksom drogs som en magnet till en speciell person vars profil stämde väl överens med min. För skoj skull skickade jag ett meddelande till honom och jag fick ett svar tillbaka. Vad spännande tänkte jag. Han hade inte lagt ut något kort på sig själv så jag frågade om han inte kunde göra det. Han frågade om han inte kunde få maila en bild istället. Lite tveksam var jag till detta på ett så tidigt stadium. Jag fick hans mobilnummer så att jag kunde gå ut och söka på honom på nätet. Sedan kände jag mig förvissad om att han säkert inte var farlig utan gav honom min mailadress. Han skickade en bild på sig själv och jag blev glatt överraskad. Vi smsade et tag till varandra och kom fram till att vi gärna ville träffas på ett kafé och ta en fika.

Det kändes pirrigt och spännande inför att vi skulle träffas. Det var den 14 nov och jag hade varit ute på ett uppdrag ut på en av öarna i Bohusläns skärgård och vi hade bestämt att vi skulle träffas på pizzerian vid Rotviksbro. Jag kom dit en stund före honom och kunde varva ner lite efter en hård arbetsdag. Nu kom ögonblicket när vi träffades första gången och det sa klick på en gång. Han var trevlig, charmig och hade ett härligt leende på läpparna. Jag tänkte i mitt stilla sinne att honom vill jag gärna lära känna mera. Han har en släktgård med gamla anor från medeltiden, som ligger i en idyll nära kusten. Tillsammans med hans mor och hennes sambo, som bor i ett hus intill på gården driver de kviguppfödning och har hästar. Berndt-Johan är även instruktör i westernridning samt natural horsemanship. Till yrket är han cowboy.

Sedan dess har vi pratat med varandra i två timmar per dag när vi inte har träffats, vi har sms:at flera söta små kärleksbrev till varandra varje dag.
Jag firade jul hos honom och blev kvar där under helgerna. Sedan blev det att vi träffades mer och mer, även under veckorna. Nu under sommaren har jag ställt om min adress till honom och är tillsammans med honom väldigt mycket. Vi kommer att skynda långsamt med att flytta ihop på riktigt.

I mitten av mars månad kom det ett magiskt tillfälle då han frågade om jag ville förlova mig med honom. Mitt svar blev ja och den 28 mars åkte vi in och beställde förlovningsringar. Vi firade detta med att köpa ett par trisslotter. Till saken hör att jag på morgonen samma dag gjorde en balansering av mitt livshjul, som en uppgift i en kurs i personligt entreprenörskap. Jag skrev att jag önskade vinna 25 tkr i månaden i 15 år genom en dragning på en trisslott. Just denna trisslott gick vi sedan och köpte. Vi hade tre månadsklöver.

Under midsommardagen fick vi komma till TV4-studion i Stockholm och vara med på ett trissskrap som gav oss 15 tkr i månaden i 25 år (totalt 4,5 Mkr). Precis samma summa som jag skrivit på en önskelista samma dag som vi köpte lotten. Helt fantastiskt vilken förlovningspresent. Vi kommer att fira detta med att göra en luftballongfärd och senare en resa till den grekiska eller italienska övärlden. Nu har vi möjlighet att kunna förverkliga ytterligare drömmar. Jag kommer att ta upp mitt tidigare intresse med hästar och lära mig westernridning. På sikt önskar jag köpa en egen häst. I sommar har jag bokat in mig på en skrivarkurs och hoppas på att kunna förverkliga en dröm om att skriva en bok om mitt liv. Ett mål är också att hålla kurser i hur man kan gå från idé till verklighet och hur man kan förverkliga sina drömmar och önskningar. Berndt-Johan kommer att åka på en fågelskådarresa, köpa fler hästar och utveckla sin kunskap om instruktion i westernridning och natural horsemanship.

Tack Mötesplatsen som gjort det möjligt för oss att träffas. Detta har förändrat vårt liv på ett fantastiskt sätt.

Karin Jochnick och Berndt-Johan Lindberg


I samband med Karin och Berndt-Johans trissvinst uppmärksammades paret i tidningar och på webben.

Läs artikeln "Karin vann 4,5 miljoner" - Publicerad: Trollhättans tidning - Elfsborgs läns allehanda (ttela.se) 2009-06-23

Läs artikeln "Karin och Zeb förlovade sig och blev rika på kuppen" - Publicerad: Svenska Spel (svenskaspel.se) 2009-06-22

Läs artikeln "Jochnick skrapar i TV" - Publicerad: nwt.se 2009-06-19

Läs artikeln "Vad ska ni göra för pengarna?" - Publicerad: nwt.se 2009-06-22