Bli medlem

Det går att hitta kärleken

Jag hade mist min stora kärlek (min man) genom sjukdom och tänkte att livet/ kärlek mer mitt liv annat genom barnen och vänner är ett avslutat kapitel för min del.

Förra året (2013) kände jag att jag nog var redo att prova på nytt, som i det här fallet var 27 år sedan jag dejtade någon annan. Jag bestämde mig för att kanske Mötesplatsen var rätt forum att prova det på. För hur gör man när man ska träffa någon? Jag var 19 år när jag träffade min man och idag är jag 50 år. Skrev lite om mig själv och fick besök och sedan på mycket ostadiga ben med massor av fjärilar i magen provade jag att gå på en och annan date. Dejterna gick bra, jag hade inte ”glömt” bort hur man gjorde, men det där pirret infann sig inte hos någon. Det bekräftade bara vad jag trodde innan, att träffa någon igen på nytt och få känslor för någon ny man existerar inte i verkligheten. Tänkte ta en paus efter att jag har provat Mötesplatsen i två och en halv månad, då en man från Nyköping besökte mig med en hälsning – ”Hej! Du verkar vara en glad tjej!”.

Det går att hitta kärleken igen

Thomas som han heter har frågat mig många gånger efteråt, vad det var som gjorde att jag ville fortsätta prata/maila och sedan träffa honom efter den första hälsningen på Mötesplatsen. För kortet som han satte in på Mötesplatsen var inte riktigt till hans fördel tycker han. Jag tror mycket att det var hans sätt att skriva och vi började därför maila ett tag till varandra. Det tog inte så lång tid förrän Thomas frågade om han kunde ringa mig och det fick han, den 16 november 2013 bestämde vi att träffas. Det var en lördag och jag föreslog en fika, Thomas som tyckte att då det var lördag och vi var lediga; varför inte äta en bit mat ihop istället.

När jag såg Thomas vid första dejten så kände jag direkt att jag blev mycket attraherad av honom. Vid middagen pratade vi mycket med varandra och diskuterade våra presentationer som vi hade på Mötesplatsen. Thomas tyckte att min presentation stämde mycket med det jag själv sedan berättade. När dejten var slut och jag kom hem, slog på datorn och ett mail från Thomas låg i brev korgen. Han hade skrivit ett mycket varmt och kärleksfullt brev och hoppades att vi skulle fortsätta att träffa varandra igen. Vi fortsattes att träffas, började även att berätta för våra barn, jag har två vuxna barn (dotter 25 år och en son 22 år) där ingen av den bor hemma. Först lite pirrigt att berätta att jag hade träffat en ny man och att jag hade gått och blivit kär. Det var inte helt lätt för dem att se mig med en ny man, men idag är de glada att deras mamma inte är ensam utan lycklig. Thomas har fyra barn och två barnbarn. Till hösten får jag mitt första barnbarn och Thomas får två barnbarn till. Det blir en stor härlig familj med mycket kärlek att ge.

På den vägen är det, mars 2014 åkte vi på vår första semester ihop, Thailand. När vi kom tillbaka från en underbar kärlekssemester, så flyttade Thomas in hos mig. Vi ville inte vara ifrån varandra, räckte inte att träffas i helgen utan vill ha vardagen ihop med. Idag har vi köpt hus tillsammans och ska flytta ihop till ett mer gemensamt hem. Jag trodde inte att det kunde bli så här underbart mer i mitt liv. Det går att hitta kärleken igen.

Kärleken är inte omöjlig, Mötesplatsen hjälpte Thomas och mig att hitta varandra. Vi är så lyckliga och glada för det idag.
Kramar. Thomas och Ingela