Bli medlem

Efter första kontakten på nätet har det gått fort

Fick kontakt

I juli 2009 tog bådas tidigare förhållande slut och båda ville gå vidare så, Anders blev medlem på Mötesplatsen för att “fördriva tiden”, och Anna för att hitta den riktiga kärleken.

En tråkig fredag satt vi båda framför datorn på vars ett håll och vi fick kontakt med varandra. Först blev det bara frågor som vad heter du och var bor du men ganska snart pratade vi om allt. Redan på kvällen ringde Anders upp för ett samtal som varade hela kvällen och natten. Samtalet kändes så enkelt och som att vi känt varandra sen innan.

Redan på lördagen träffades vi på kvällen och utan förväntningar åkte Anders hem till Anna. Visst var det nervöst och stelt, vi kände ju inte varandra och ingen av oss hade erfarenhet av att träffas på nätet. Vi visste inte vad vi skulle säga eller göra, då vi möttes hemma och inte valde bio eller något av det vanliga. Men kemin fanns där.

Det tog inte många dagar innan vi inte kunde vara utan varandra. Redan veckan därpå blev det middag med föräldrarna och en träff med resten av familjen.

När Anders sedan fick ett erbjudande om ett nytt jobb ganska långt ifrån där vi bodde ställdes vi inför ett svårt val. Var vi redan redo för att bli sambos? Det hade ju bara gått en månad. Men jo, vi valde att flytta iväg tillsammans. Anna började leta nytt jobb och Anders tog det jobb han hade fått erbjudande om. Bara några veckor senare flyttade vi, helt oplanerat och spontant. Så nu har vi bott ihop i fyra månader och varit tillsammans i fem månader.

Efter första kontakten på nätet har det gått fort

Framtidsplaner har vi självklart redan, hund skaffade vi direkt, han är antagligen det jobbigaste vi har i vårt förhållande. Att uppfostra en hund är inte lätt när man kommer från två olika familjer med två helt olika synsätt på saker och ting. Men perfekt att träna på innan vi skaffar barn också, för barn har vi planerat in, inte än men så småningom. Förlovningen är inte långt borta och Anna har så smått börjat planera bröllopet i sina drömmar.

Det som gjorde det enkelt för oss var att vi redan från början lovade varandra att vara ärliga, med allt från vad vi äter till känslor och vad vi tycker om ett visst beteende. Men dock att aldrig kritisera utan att komma med ett förslag på hur vi vill ha det istället, som vi sa innan så kommer vi från två familjer med väldigt olika synsätt och värderingar, vilket lätt leder till konflikter.

Så nu har det gått fem månader, fem helt fantastiska månader. Självklart med både ris och ros, men vi har tagit oss igenom det genom att vara ärliga och inte försökt försköna våra åsikter när vi haft argumentationer.

Detta är vår historia hittills.

Lycka till önskar
Anna och Anders